Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

God norsk plassering i spill-OL

Det norske laget Clan eXcellence kom på femteplass i World Cyber Games.

 • Tidligere reisebrev her
 • Alt om spill!(Dagbladet.no): World Cyber Games ble avholdt i San Francisco i helgen, og arrangementet omtales som OL i dataspill.

  Vi har fulgt de norske «Counter-Strike»-spillerne i Clan eXcellence gjennom hele turneringen. De overrasket alle ved å ende opp på en femteplass, etter å ha blitt slått ut i kvartfinalene.

  Her er siste reisebrev fra Clan eXcellence:

  Det er 50 forskjellige nasjoner som deltar i Counter-Strike / Condition-Zero turneringen og som de fleste vet er dette fortsatt det mest populære spillet i verden. Vi har allerede sikret oss en 9-16 plass i World Cyber Games, men vi nøyer oss ikke med dette og gjør oss klar til å vinne neste kamp som er mot FMJ Invictus fra Malaysia. Det skal nå spilles best av tre maps, hvor første laget som vinner to maps går videre til kvartfinalen.

  Lørdag

  07:00: Det hyler i vekkerklokka på hotellrommet og det er på tide å komme seg ut av senga. Huff. Klokka er syv på morgenen og det er kun tre timer til skjebnekampen mot Malaysia, kampen som avgjør om vi kommer oss videre til kvartfinalen i World Cyber Games.

  Jeg (Stian) er litt nervøs før dagens kamp siden zevy (Christian) fortsatt sliter med feber og forkjølelse, noe som absolutt vil gjøre at han ikke greier å spille på sitt beste. Vi samles for å spise litt frokost før vi reiser ned til spillarenaen.

  <> Spillerne:

  Thomas Aaler
  (Jungelbobo)

  Alder: 21
  Kristiansand

  Aleksander Kristiansen
  (coazehr)

  Alder: 17
  Grimstad

  Niklas Wangen
  (QuailMan)

  Alder: 18
  Larvik

  William Trulssen
  (raven)

  Alder: 18
  Ålesund

  Christian Wæraas
  (zevy)

  Alder: 18
  Kristiansand

  Manager:

  Stian Johansen
  (Morpheus)

  Alder: 27
  Skien

  09:00: Vi ankommer spillarenaen. eXcellence gjør klar maskinene og starter med å varme opp før dagens kamp mot FMJ Invictus (Malaysia). Jeg kjører en skikkelig pep talk med gutta mine og ønsker dem lykke til før det braker løs.

  Banene som skal spilles er de_inferno og de_train, hvor sistnevnte er en av de sterkeste banene til eXcellence. Skulle det skje at lagene vinner en bane hver så blir det trukket en tredje bane, og vinneren her går videre til kvartfinalen. Første banen som skal spilles er de_inferno. Første laget som får 13 runder vinner banen de spiller på.

  10:00: Første runde (Inferno): Kampen er live og det er FMJ som dominerer hele første runden som terror og eXcellence taper til slutt 4-8.

  Andre runde (Inferno): eXcellence er i en klasse for seg selv når det gjelder å hente seg opp. Lagspillet vi nå får se er helt utrolig og de knuser FMJ, 9-0 som terror og vinner dermed første bane 13-8. Bra jobba!

  Neste bane ut nå er de_train, hvis de vinner denne så er de videre til kvartfinalen som da sikrer eXcellence en 5.-8. plass i World Cyber Games. Jeg er nervøs som vanlig, og må finne noe å tygge på før neste bane starter.

  Første runde (Train): Her starter eXcellence som terror og det viser seg å bli en utrolig spennende og jevn første runde med flere spennende situasjoner. eXcellence jobber bra sammen og greier å vinne første runden 7-5. eXcellence trenger nå bare 6 runder i neste runde så er dem videre til kvartfinalene i WCG. Jeg kjenner nervene begynner å sparke ifra seg og pulsen øker maks før neste runde starter.

  Andre runde (Train): Nå er det eXcellence som er CT og FMJ vil tydeligvis til kvartfinalene de også, for her kliner de til som terror og er oppi ledelsen 6-1. FMJ leder nå 11-8 og trenger kun to runder for å spille en tredje og siste avgjørende bane til kvartfinalespill i WCG. eXcellence har nå presset på seg og må vinne fem runder på rad for å gå videre til kvartfinalene. Mens jeg står og biter negler skjer det igjen, eXcellence tar seg sammen og viser alle sammen hvor godt de samarbeider og når det virkelig gjelder og vinner de fem neste rundene. De er nå videre til kvartfinalen.

  Jeg står helt i ro og greier ikke helt å fatte at dem faktisk har greid å komme seg til kvartfinalen i World Cyber Games. Jeg er bare så utrolig stolt av gutta mine og går bort til dem for å gratulere dem for en strålende innsats. De har vunnet alle kampene sine til nå, og skal møte verdens beste lag i kvartfinalen, SK (SK-Gaming, Sverige) som lever av å spille dette spillet.

  Etter kampen drar vi på et gatekjøkken for å slappe av og spise litt før den store kvartfinale kampen som starter 14:00. Vi reiser tilbake til spillarenaen cirka 13:00 for å gjøre oss klare til neste viktige kamp som kan føre oss videre til semifinalen.

  Praten begynner å gå rundt her på World Cyber Games, eXcellence kom som et totalt ukjent lag og er nå blitt kjent som «the underdogs» her nede i San Francisco. Er de gode nok til å slå SK? Hvem vet, det gjenstår å se når kampen starter 14:00.

  I kvartfinalen skal det også spilles best av tre baner. Banene som skal spilles i kvartfinalen mot SK (Sverige) er de_train og de_dust2.

  14:00: Første runde (Train): eXcellence starter som CT, noe jeg mener burde være en fordel for oss, men det skulle vise seg å være feil da SK totalt kjører over eXcellence og vinner 10-2 i første runde.

  Andre runde (Train): SK gjør kort prosess og vinner 3-0 som CT. Resultatet på denne banen ble da 13-2.

  Neste bane nå er de_dust2 hvor eXcellence er nødt til å vinne hvis de skal ha noen som helst mulighet til å bli med videre til semifinalen. Jeg krysser fingrene og setter meg ved det svenske laget som sitter helt ute ved skillegjerdene. Grunnen til at jeg må sitte her er at de lar ingen komme inn på spillarenaen mens lagene spiller, men med litt flaks skulle SK spille rett ved skillegjerdene.

  Første runde (Dust2): eXcellence starter som CT og vinner gunround, men møter igjen hard motstand hos SK som spiller meget bra sammen. eXcellence taper første runden 4-8 og vet at de har virkelig nødt til å skjerpe seg til neste runde om det skal være noe håp for dem. Det skal også nevnes at det er en stor fordel å starte som terror på denne banen.

  Andre runde (Dust2): eXcellence starter nå som terror og vinner nok engang gunround, ting ser lysere ut da de tar noen runder på rad, men igjen slår SK tilbake. eXcellence gjør noen tabber og SK greier til slutt å vinne 5-4. Resultatet ble til slutt 13-8 til SK på Dust2.

  eXcellence er da ute av turnerningen etter å ha blitt slått ut av SK - som er verdens beste lag. Det ble også nevnt mens jeg satt hos svenskene at dette var de to beste kampene SK hadde spilt så langt under turnerningen her i World Cyber Games. Så vi har all grunn til å være stolte av eXcellence som til slutt endte på en sterk 5. plass.

  Finalen ble spilt på søndag hvor Team3D fra USA vant over våre danske naboer 2-0.

  Resultatliste:

  (Counter-Strike / Condition-Zero)

 • 1. $50,000: Team3D - USA)
 • 2. $25,000: (The-Titans - Danmark)
 • 3. $10,000: (MaveN - Sør Korea)
 • 4. $5,000: (SK - Sverige)
 • 5. Premier verdt $700: (Clan eXcellence - Norge)

  World Cyber Games delte totalt ut 2 800 000,- NOK fordelt på ni forskjellige spill.

  Den norske «StarCraft»-spilleren Eivind Leknes kom på en delt 17. plass av 67 spillere

  Søndag:

  Denne dagen brukte vi til å handle og se oss litt rundt i San Francisco. På kvelden var det avslutningsseremoni med utdeling av medaljer og premier til de forskjellige finalistene. Det hele avsluttet med et gedigent fyrverkeri. Etter seremonien dro vi tilbake til hotellet, spiste litt mat og pakket alt klart til avreise neste morgen. Alt i alt har denne turen vært en opplevelse for livet, en reise vi aldri kommer til glemme.

  Mandag:

  05:00: Vi hiver på oss klærne, tar med oss bagasjen og tar heisen ned der limousinen står klar til å kjøre oss til flyplassen. Vi ankommer flyplassen, sjekker inn og flyet letter ca 07:00. Vi mellomlander i New York før reisen går videre til Norge.

  Tirsdag:

  Vi lander trygt på Gardermoen klokka, 09:20, henter bagasjen og tar farvel med hverandre før vi reiser hvert til vårt.

  Som manager og team leder for Clan eXcellence vil jeg benytte anledningen til å gratulere gutta mine med 5 plass i World Cyber Games (USA, San Francisco). Det har vært utrolig koselig å reise sammen med dere og håper jeg som manager skal greie å få oss på verdenstoppen innenfor e-sporten. Så hvis det er noen der ute som har fått opp øynene for hvor stor denne sporten har blitt, er dere hjertelig velkommen til å sende meg en mail på stian@nesl.nu, så kanskje vi kan samarbeide fremover for å sette Norge på verdenskartet over. Neste event blir CPL, om vi får hjelpen vi trenger til å komme oss dit.

  Dere som ønsker å se mer til eXcellence vil få se dem i NESL Sesong to (Norwegian e-Sports League), Norges første spill-liga som ble startet tidligere i år. Les mer om det på www.nesl.nu (Liga Delen) eller www.nesc.nu (Nyheter fra e-sporten i Norge og utlandet).

  Helt til slutt vil jeg takke:

  Kingston som har sponset oss med utstyr og penger (wwww.kingston.com), Dagbladet.no som sponset oss med utstyr og penger. Takk for at dere spurte meg om å skrive dagbok fra Clan eXcellence og turen vår til World Cyber Games (USA). PSdata sponset oss med laptop så jeg fikk skrevet dagbok fra turen vår. (www.psdata.no)

  En stor takk til alle som har fulgt oss her på Dagbladet.no, og takk til alle som har sendt oss mail med, det betyr mye for oss. Og ikke minst til foreldrene til gutta mine som virkelig har hatt troen på oss hele veien. Stor klem til dere alle sammen.

  Har dere lyst å komme i kontakt med meg eller oss i eXcellence kan dere sende mail.

  Stian «Morpheus» Johansen

  www.nesc.nu

image: God norsk plassering i spill-OL
<B>NORDISKE LAND:</B> Her har lagene fra Norge, Danmark og Finland stilt opp på lagbilde.
<B>NORSKTOPPEN:</B> Clan eXcellence utenfor der World Cyber Games gikk av stabelen.
<B>STAS MED LIMO:</B> Det er klart at et av verdens beste «Counter-Strike»-lag må kjøre limousine ...
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media