- God pr for Quart

Reklame-guru Kjetil Try tror Quart-publikummet likte sex-stuntet. Og søtt at sex-paret gir pengene til regnskogen.

Kristopher Schau klarer stort sett å havne på forsiden til tabliodene hvert enekest år med sine stunt på Quart-festivalen.

I fjor havnet han på forsidene etter å ha fylt døde rotter med helium, og ikke minst lagd en motorbåt av en 250 kilos gris. Han liker også å vise fram sine edlere deler, og har lekt med sin egen penis inne i en død fisk og inne i en støvsugerslange.

Reklameguru Try mener alle disse stuntene har en ting til felles.

- De provoserer mange, men er egentlig ganske harmløse, sier Try til Dagbladet.no. Han mener det å vise fram kjønnsorganer er blitt Schaus spesialitet.

Treffer målgruppa

Han er ikke i tvil om at de som er i målgruppa til Quart-festivalen synes sex-stuntet i går var kult.

- Dersom man bare tenker på å sette Quart på kartet så er dette bra reklame. Men om det er smart i forhold til myndighetene, som jeg antar at Quart er relativt avhengig av, vet jeg ikke, sier Try.

Han legger til at det kan oppfattes ekstra uhelidig siden festivalen er på Sørlandet, et området hvor dette anses som «særdeles lite heldig».

- Men særlig siden det er Kristopher Schau som gjør dette så ler målgruppa av dette, tror Try.

Han er imponert over at Schau klarer å havne på forsidene hvert eneste år.

- Det ligger en kraft i å klare det. Det skal bli spennende å se hva han gjør neste år, sier en ferierende Try.

Søtt å redde regnskogen

Reklamemannen synes også det er morsomt at paret som sto for scene-sexen gir bort pengene til et politisk korrekt formål.

- Der er litt søtt at de gjorde det for å redde regnskogen. I forhold til publikum er det kult. Det hadde vært noe annet om dette bare var et kommersielt stunt, synes Kjetil Try.

Han tror stuntet i går kveld var god pr for Kristopher Schau, og at stuntet også viste at det er på denne festivalen det morsomme skjer.

SJEKKER TESTIKLER: Karate har sin siste sending fra Quart-festivalen i fjor. Her sjekker Aleksander Schou, Trond Viggo Torgersen og Kristoffer Schou testiklene. Foto:
BLODIG AGN: Kristoffer Schau heller blod over «Anders Agn», som senere ble dorget etter en båt på hai-jakt.
PENIS I VOLTA-STØVSUGER: Her akkompagnerer Kristopher Schau «små barn av regnbuen» med sin penis inne i en støvsuger. Stuntet ble gjennomført på Quart-festivalen i 1999.
SCHAU I FISK: Kristopher Schau kun ikledd en fisk, fra Quart-festivalen i 2002.