God PRins

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kronprins Haakon Magnus betyr mye for Quartfestivalen. - Han skaper goodwill ved å være her hvert år, sier festivalgeneral Toffen Gunnufsen.

For fjerde å på rad er kronprinsen til stede her i Kristiansand. Han er en av de aller ivrigste festivalgjengerne. Dagbladet har observert ham på flere konserter på Odderøya, på klubbarrangementer i byen og på nattparty i skjærgården.

- At kronprinsen er her, betyr mye for Quartfestivalen, sier Toffen, som forleden natt diskuterte hiphop med den rockinteresserte Haakon Magnus.

Skaper aksept

Da det blåste som verst rundt Quarten i 1995 med mye narkobeslag i Kristiansand, var Toffen svært glad for kronprinsens tilstedeværelse.

- Vi møter fremdeles en del motstand fra folk i byen, men Haakon Magnus' Quart-besøk fører til at mange protester forstummer. At folk rett og slett aksepterer det vi driver med.

- Når den kommende kongen tross alt er her en uke hvert år, kan det ikke være så galt her, sier Toffen.

Rekordår

Quart-generalen gliser fra øre til øre. Han har solgt 25000 billetter, og det er rekord. Billettomsetningen har passert seks millioner kroner.

- Endelig ser det ut til at vi går med overskudd. Dermed ser Quartfestivalens framtid ut til å være sikret.

Sommeren og godværet kom til Sørlandet samme dag som festivalen åpnet. Tusenvis av festivalgjester nyter sola og det idylliske festivalområdet.