Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

God PRins

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kronprins Haakon Magnus betyr mye for Quartfestivalen. - Han skaper goodwill med å være her hvert år, sier festivalgeneral Toffen Gunnufsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fjerde å på rad er kronprinsen til stede her i Kristiansand. Han er en av de aller ivrigste festivalgjengerne. Dagbladet har observert ham på flere konserter på Odderøya, på klubbarrangementer i byen og på nattparty i skjærgården.

- At kronprinsen er her, betyr mye for Quartfestivalen, sier Toffen, som forleden natt diskuterte hiphop med den rockinteresserte Haakon Magnus.

Skaper aksept

Da det blåste som verst rundt Quarten i 1995 med mye narkobeslag i Kristiansand, var Toffen svært glad for kronprinsens tilstedeværelse.

- Vi møter fremdeles endel motstand fra folk i byen, men Haakon Magnus' Quartbesøk fører til at mange protester forstummer. At folk rett og slett aksepterer det vi driver med.

- Når den kommende kongen tross alt er her en uke hvert år, kan det ikke være så galt her, sier Toffen.

Rekordår

Quartgeneralen gliser fra øre til øre. Han har solgt 25000 billetter, og det er rekord. Billettomsetningen har passert seks millioner kroner.

- Endelig ser det ut til at vi går med overskudd. Dermed ser Quartfestivalens framtid ut til å være sikret.

Sommeren og godværet kom til Sørlandet samme dag som festivalen åpnet. Tusenvis av festivalgjester nyter sola og det idylliske festivalområdet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!