KOMMENTARER

God psykososial jul

«Herregud, er jeg virkelig blitt en av dem som har et familiemedlem som er ensom i jula?»

KRITIKK: Charlotte Qvale (t.v.) og Marthe Wulff har fått kritikk for sin psykososiale julelåt «Vi feirer jul». Foto: Universal Music
KRITIKK: Charlotte Qvale (t.v.) og Marthe Wulff har fått kritikk for sin psykososiale julelåt «Vi feirer jul». Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det vi tenker mest på i jula? Hva er det viktigste? Er det gaver? Nei. Det kristne julebudskapet? For noen relativt få, kanskje. Solidaritet med folk i nød? Tja, en del tenker kanskje på det.

Det som nok likevel skaper soleklart mest hodebry, bekymring, ekte angst, usikkerhet, er det psykososiale samspillet. Hvor man skal feire hva, med hvem. Dine, mine, ekspartnere med felles barn, svigerforeldre, fraskilte bestemødre, onkel og den ensomme tanta. Alle skal med. Alle må med, det er tross alt jul.

Kanskje tanken slår deg: Herregud, er du virkelig blitt en av dem som har et familiemedlem som sitter forholdsvis ensom i jula? Eller er du kanskje blitt en sånn som blir litt alene selv? Som føler at du nesten presser deg på i et juleselskap. Om ikke nå, så om noen få år - hvis du ikke mot formodning skulle klare å bygge din egen familie i løpet av den nærmeste framtid.

Finnes det noe julebudskap for sånt?

Reklamene for Røde Kors sin julesentral er kanskje det nærmeste vi kommer. Julesanger om engler som daler ned i skjul, med et metaforisk budskap om nestekjærlighet er i nærheten. Mer direkte enn det skal du kanskje passe deg for å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer