Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

God reise til Nangijala, Astrid!

- En stor forfatter har gått bort, men bøkene dine vil leve evig. Se lesernes siste farvel med Astrid Lindgren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom den sorgtunge meldingen om at Astrid Lindgren er gått bort, 94 år gammel. Det vekker mange minner blant oss alle. Vi gråt med Brødrene Løvehjerte, vi var sterke med Pippi og rampete med Emil. Vi bråkte sammen med Barna fra Bråkmakergata, og vi fløy rundt med Karlsson på taket - det var selvfølgelig en helt hverdagslig sak.

Dagbladet.no inviterte leserne til å sende inn noen ord om hva Astrid Lindgren har betydd for deg? Send inn ditt beste minne!

Her er noen av innleggene, resten finner du her

Aashild:

Fantastiske Lindgren som ga oss fantastiske opplevelser som barn - som man har kunne ta med seg og kjenne blir bare stadig mer inderlige og kjære ... Brødrene Løvehjerte - min sterkeste bokopplevelse - Emil - alle (vi) barna i Bakkebygrenda og på Saltkråkan- Pippi... Takk kjære Astrid Lindgren!

Linda:

Astrid lærte meg gjennom hennes karakterer å være modig. Selvsagt burde hun fått nobels prisen, men den største prisen for Astrid selv var nok å få glede barn, deg og meg!

Ender:

En av de største forfatterne i forrige århundre har gått bort. Men det som er mest trist er at hun ikke fikk nobelprisen i litteratur. Hvorfor, jo fordi hun skrev 'ubetydelige' barnebøker. Husker med glede første gangen jeg leste 'Brødrene Løvehjerte' blir enda uendelig trist når jeg leser om hvordan Jonatan på begynnelsen av boken redder Kavring og selv dør. Jeg rakk akkurat å lese ferdig boken til mine barn, og boken hadde like stor innvirkning på de. En stor takk til deg Astrid Lindgren for alt du har gitt barn gjennom de siste 50 år. En stor forfatter har gått bort, men bøkene dine vil leve evig.

Anne:

Takk til Astrid Lindgren for å ha gitt oss noen av verdens beste bøker og noveller. Jeg gråter alltid når jeg leser de søte historiene i 'Koste-Kari og de andre ungene' som nok er min favoritt.. I tillegg til at Pippi var noe av det som gjorde at jeg lærte å lese som fireåring. Takk!

Sam:

Faktisk DEN største forfatteren av barnebøker for ikke så rent få. Hennes bøker har vært det første som vekket leseinteressen hos generasjoner av litteraturinteresserte, og kommer fortsatt til å gjøre det i fremtiden.

Ridder Rudolf:

God reise til Nangiala, Astrid. Hun lærte en hel generasjon at døden er noe man skal se frem til...

Hele Norges coronakart