God Riise uenig med sjefen

AMSTERDAM: Jeg vil spille back, det er der jeg er best, sier John Arne Riise til Dagbladet. Fem minutter seinere sier Liverpool-manager Gerard Houllier at han er like komfortabel i kantrollen.

Og der har du det - Riises dilemma. Fordi Houllier er sjefen på Anfield.

- Jeg vet ikke hvordan manageren tenker, sier John Arne Riise. I denne kampen startet jeg som venstrekant og ble flyttet ned på backen da det ble gjort noen spillerbytter etter pause. Og du så det vel sjøl - at det er bedre for meg å ha rom å gå i framover enn bare å bli stående utpå sida der og slå støttepasninger.

- Det jeg kan si med sikkerhet er at jeg er mer komfortabel på backplassen.

Foretrekker Carragher

Det John Arne Riise ikke vet - men som Gerard Houllier tenker når det gjelder Liverpools venstrekant - kan du få her og nå. Han sa det nemlig på pressekonferansen da John Arne vasket svetten og den klamme Amsterdam-lufta av kroppen.

- I mine tanker er Jamie Carragher mest venstreback. Når det gjelder John Arne Riise kjøpte vi ham for hans evner til å tilpasse seg. Hvilket betyr at han kan spille både back og kantspiller.

- John Arne Riise behersker begge deler, sier Gerard Houllier.

Trygt for Store-John

Hva John Carew angår - som tapte, men som likevel spilte på det minst dårlige laget - er situasjonen uforandret fra forrige sesong.

Store-John, er fortsatt Valencias førstevalg på topp sjøl om han ble byttet ut etter 70 minutter i går kveld .

- Ja, jeg føler det sånn, sier John Carew til Dagbladet. - Og nå som vi har fått en trener som snakker (Rafael Benitez Maudes), har jeg fått beskjed om det også. Men jeg vet jo ikke om det varer - klubben skal kjøpe en midtstopper og en spiss til før seriestart.

- Det eneste jeg kan gjøre er mitt beste.

I den perioden John Arne Riise stort sett slo støttepasninger - de første 65 minuttene av kampen - gjorde John Carew gode bevegelser. Men sjøl med ny trener har ikke Valencia - i hvert fall ikke ennå - forandret seg mye fra i fjor. For bakrommet, når det virkelig er der for hurtige John Carew, brukes minimalt.

Til nordmannens fortvilelse.

- Likevel synes jeg det var bra, sier John Carew. - Man må huske på at vi startet sesongoppkjøringa for bare åtte dager siden. Og likevel hadde vi kontroll på Liverpool som snart har holdt på en måned. Du kan ikke forlange mer i en kamp som dette.

Men publikum forlanger mer. Og derfor pepret de kampen med papirfly. Og hadde ikke Jari Litmanen, alle Ajax-venners store helt reddet kvelden med Liverpools seiersmål fem minutter før slutt, ville det vært ran. I billettlukene.

- Seieren var viktigst for vår del, sier John Arne Riise. - Og vi viste i hvert fall at vi ville vinne sjøl om Valencia hadde de klart største sjansene.

Litt enighet også

Når kampen vurderes i sin helhet, er dermed den norske 20-åringen dønn på linje med sin manager. Som sier:

- Kampen igjennom så Valencia hele tida ut som laget som kunne score. Vi må ikke glemme at vi to ganger ble reddet av tverrliggeren. Men sjøl om vi ikke spilte godt - det er mye ringrust og mye som ikke stemmer - så jeg den kvaliteten jeg har vært på jakt etter.

- Liverpool per her og nå er fightende og kjempende lag som vil vinne alle fotballkamper.

- Det er en egenskap som gjør meg til en happy manager, sier Gerard Houllier.

TRØKKER TIL: John Arne Riise overbeviser i Liverpool-trøya før sesongstart. Her svever han høyt over spanjolenes forsvarspiller Carlos Marchena.Foto: MICHEAL KOOREN/Scanpix