- God rock og øl

10 000 billetter og utsolgt til årets Bukta-festival i Tromsø.

(Dagbladet.no:) To uker før årets rockefestival i ishavsbyen går av stabelen, er alle de 10 000 billettene revet vekk.

- Dette er imponerende. Det er bare tredje gangen festivalen arrangeres og første året hadde vi 4500 solgte, mens i fjor solgte vi 6500 billetter fordelt på todagers-pass og enkeltbilletter, sier festivalsjef Robert Dyrnes til Dagbladet.no.

Reindyrket rockefestival

Dyrnes synes det enorme salget er både bra- og skremmende.

- Skremmende fordi et slikt salg stiller store forventninger til oss som arrangører. På den annen side har vi jo gjort dette noen ganger nå. Vi vet hva som funker og hva som ikke gjør det, forsikrer han.

I løpet av de tre årene Bukta-festivalen har eksistert, har de forsøkt å reindyrke fokuset på rock. Dyrnes mener Bukta skiller seg fra mange andre festivaler fordi de ikke nødvendigvis er opptatt av å hyre band og artister som er «in» akkurat nå.

- Altfor mange festivaler er for feige og gaper over for mange typer artister. Dermed føler man ofte at man må se mye uinteressant før det man virkelig har ventet på kommer på. Slik skal ikke Bukta være. Her skal man få høre sterke navn innefor en bred rockesjanger og drikke øl. Det er det vi fokuserer på. God rock og øl, sier festivalsjefen.

Imponert over festival-rammen

 PROSPEKTKORT: Mange, både publikum og artister, har latt seg imponere over rammen for Bukta-festivalen i Tromsø. I år er den utsolgt. Foto: Bukta.no
PROSPEKTKORT: Mange, både publikum og artister, har latt seg imponere over rammen for Bukta-festivalen i Tromsø. I år er den utsolgt. Foto: Bukta.no Vis mer

I år kan Bukta skilte med navn som Motörhead, DumDum boys, Seigmenn, Mew og Håkan Hellström, for å nevne noen. I tillegg spiller band som Turboneger under gratiskonserter på formiddagen.

Festivalsjefen tror årets artister er mye av grunnen til at Bukta har solgt 10 000 billetter. I tillegg tror han stadig flere har fått øynene opp for de unike rammene rundt festivalen. Både publikum og artister.

- Mange av de utenlandske artistene vi har hatt blir helt slått i bakken når de ser naturen rundt scenen. Med badestranda som backstage, og med snøkledte fjell og midnattsol i bakgrunnen, er rammen rundt det hele som på et prospektkort

Festivalsjefen er ikke bekymret for været, til tross for at det så langt i sommer har vært heller kaldt og vått i Tromsø.

- Det er klart det er kjipt med regnvær uansett hvilken festival man er på. Men vi får ta det som det kommer og sørge for å levere topp musikk og stemning uansett, sier han.

Festivalpassene er utsolgt, men det finnes ennå noen få ledige dagspass til fredag 21 juli.

MOTÖRHEAD:</B> Det britiske rock-bandet er blant årets trekkplastre.