DEBATT

Debatt: Faglitteratur

God sakprosa må kvalitetssikres

Vi er opptatt av at utgivelsene vi støtter holder god kvalitet på et faglig og språklig nivå.

FAGBOKFORFATTER: Tone Bergli Joner skrev at «noen fagforfattere» opplever Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som en «kilde til tristesse». Her får hun svar. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
FAGBOKFORFATTER: Tone Bergli Joner skrev at «noen fagforfattere» opplever Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som en «kilde til tristesse». Her får hun svar. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Fagbokforfatter Tone Bergli Joner skriver i et innlegg i Dagbladet 11. desember om Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) at «noen fagforfattere» opplever foreningen som «kilde til tristesse».

En årsak synes å være at NFF stiller noen enkle betingelser til faglitterære forfattere når de mottar stipend fra oss. Blant annet er vi opptatt av at utgivelsene vi støtter holder god kvalitet på et faglig og språklig nivå. For å forsikre oss om dette ber vi alle stipendmottakere om at utgivelsen de har fått støtte til, blir gjennomgått av konsulenter, språklig og faglig, før utgivelse.

Vi ber om dette fordi vi ønsker at våre stipender skal bidra til ny norsk sakprosa og faglitteratur av god kvalitet. Vi synes det er leit at Joner opplever dette som et problem. Gjennom de 40 årene NFF har eksistert, har Det faglitterære fond delt ut over én milliard kroner i stipend til norske forfattere og oversettere. Fra tid til annen opplever vi at stipender ikke fører fram, eller at betingelser som stilles til stipendmottakere ikke følges opp. Men både søkere og mottakere skal kunne være forsikret om at vi ikke lar slike opplysninger tilfalle offentligheten. Vi verken ønsker eller kan derfor kommentere Bergli Joners innlegg videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.