Anmeldelse: «Bohemian Rhapsody»

God save the Queen

Denne filmen har sekvenser som er såre, jålete, supre, rocka og nydelige, og så er det noen irriterende og unødvendig B-sider som dessverre trekker ned. Men, verdt å se!

GOD SAVE THE QUEEN: Her går det fort i svingene og historisk sett er det mye som ikke stemmer, men for en herlig, deilig, jålete og rørende film om rock, stormannsgalskap, hits og ensomhet med mye mer. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Fristende å gi blaffen og starte denne anmeldelsen med følgende linjer:

All we hear is Radio ga ga

Radio goo goo

Radio ga ga.

All we hear is Radio ga ga

Radio blah blah

Drammenshallen

Vel. 12. april 1982 gjestet bandet Queen Norge for første og eneste gang. De spilte i Drammenshallen og billetten kostet, ifølge hovedskribent innenfor rock, Asbjørn Bakke, og hans geniale bok «Revolver», 115 kroner. Jeg hadde alderen på min side i 82. Og, jeg var mer enn over gjennomsnittet opptatt av rock og slike skumle saker, men var jeg der? Nei. Angrer? Ja. Årsak til uteblivelsen: Hadde ikke råd til bensin på bilen og hadde ei heller mange dårlige venner som skjønte hvor stort dette var. Sorry.

Gir blanke

Men, nå er det på tide å gjøre en liten botsøvelse for anger ved å fortelle at «Bohemian Rhapsody» er verdt å få med seg for alle som liker rock og pop. Som elsker Queen. Som blåser i hvordan den rockehistoriske kronologien blir fortalt. Som gir blanke i dødpunkter og en ekstrem bruk av nærbilder av det spesielle munnpartiet til Freddie Mercury – spilt av en usedvanlig troverdig og ekstremt god Rami Malek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer