God stemning mellom Åsne og bokhandler-sønnen

Nye forliksforhandlinger om tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no): I en snau time satt Åsne Seierstad og advokat Anine Kierulf i forliksrådet med bokhandler Shah Muhammad Rais\' sønn Turaj og hans advokat Per Danielsen.

Nå berømmer begge partene forliksrådet for konstruktive innspill, og har blitt enige om å fortsette dialogen om tre måneder.

Før de gikk inn til møtet ville ingen av partene kommentere saken, men stemningen mellom Seierstad og Rais\' eldstesønn var gemyttelig.

Bokhandleren og hans familie krever en beklagelse, samt økonomisk oppreisning, fordi de føler boken «Bokhandleren i Kabul» framstilte dem på en krenkende måte.

- Vi krever et beløp etter rettens skjønn, så det er ikke sagt noe beløp. Men det har vært antydet at Åsne Seierstad kan ha tjent inntil 50 millioner kroner på boka, så da skulle det bare mangle om man ikke kommer med et hyggelig tilbud, sier advokat Danielsen til dagens Dagbladet .

Bokhandleren selv har ikke fått innvilget visum til Norge. Partene skulle egentlig ha møtt hverandre i retten i fjor, men saken ble ifølge Seierstad først utsatt fordi Danielsen var i Høyesterett og så fordi Seierstad var på reise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer