God stemning mellom Åsne og bokhandler-sønnen

Nye forliksforhandlinger om tre måneder.

Dagbladet.no): I en snau time satt Åsne Seierstad og advokat Anine Kierulf i forliksrådet med bokhandler Shah Muhammad Rais\' sønn Turaj og hans advokat Per Danielsen.

Nå berømmer begge partene forliksrådet for konstruktive innspill, og har blitt enige om å fortsette dialogen om tre måneder.

Før de gikk inn til møtet ville ingen av partene kommentere saken, men stemningen mellom Seierstad og Rais\' eldstesønn var gemyttelig.

Bokhandleren og hans familie krever en beklagelse, samt økonomisk oppreisning, fordi de føler boken «Bokhandleren i Kabul» framstilte dem på en krenkende måte.

- Vi krever et beløp etter rettens skjønn, så det er ikke sagt noe beløp. Men det har vært antydet at Åsne Seierstad kan ha tjent inntil 50 millioner kroner på boka, så da skulle det bare mangle om man ikke kommer med et hyggelig tilbud, sier advokat Danielsen til dagens Dagbladet .

Bokhandleren selv har ikke fått innvilget visum til Norge. Partene skulle egentlig ha møtt hverandre i retten i fjor, men saken ble ifølge Seierstad først utsatt fordi Danielsen var i Høyesterett og så fordi Seierstad var på reise.

Danielsen varsler at han vil trekke fram Håvard Melnæs\' bok «En helt vanlig dag på jobben» for å beskrive metoden Seierstad brukte under arbeidet med boka.

- Prinsipielt er det akkurat den samme arbeidsmetoden Åsne Seierstad har brukt overfor Rais, som det vi nå kjenner som «Se & Hør»-metoden. Det er en metode som hele Presse-Norge for øvrig forakter, sier Danielsen.

MØTES NÅ: Shah Muhammad Rais\'s sønn Turaj, advokat Per Danielsen og Åsne Seierstad. MMS-foto: THORBJØRN GRØNNING
MØTES NÅ: Shah Muhammad Rais\'s sønn Turaj, advokat Per Danielsen og Åsne Seierstad. MMS-foto: THORBJØRN GRØNNING Vis mer