God tur til Paris!

- Én ting er å vinne et skirenn, en helt annen ting er å vinne over 30 000 andre deltakere. Wenche Foss var synlig imponert over 12 år gamle Ann Helens evner.


KUNSTNERE: Wenche Foss overrakte vinnerpremien til 12 år gamle Ann Helen Johansen.

Ann Helen Johansen er dagens helt i klasse 7B ved Nyplass skole i Vest-Agder. Når hun om kort tid kommer hjem etter hektiske timer i Oslo har hun med gratistur til Paris til alle klassekameratene. Den 12 år gamle kunstneren vant Redd Barnas tegnekonkurranse i konkurranse med 30 000 andre unge håpefulle. Konkurransen er med på å markere 50-års jubileet til FN's menneskerettighetskonvensjon.

Barns rettigheter

Tema for konkurransen var barns rettigheter og barn i krig og på flukt. Ann Helen har malt jorda som en stor ballong, med barn fra hele verden i en kurv under, og med store hvite fredsduer rundt. Prisutdeler Wenche Foss var begeistret:

- Se for en fred bildet utstråler. Fargene er nydelige, ja jeg tror du har dette i genene. Mente Wenche som overrakte gratisturen til Disneyland i Paris til Ann Helen og hennes 18 klassekamerater.

- Bildet handler om barn som har det vondt, og at de kan slippe unna det vonde på jorda, forklarte den unge kunstneren alvorlig til Dagbladet :på nettet.

Selv om det er mye å være trist for i verden, gleder den unge vinneren seg til å dra til EuroDisney sammen med klassen

Enstemmig jury

Kunstner og jurymedlem Nicolaus Wideberg hadde hendene fulle med å plukke ut en vinner blant de 30 000 bidragene i konkurransen.

- Ann Helens bidrag skilte seg klart ut. Det har en fin komposisjon, og bygger på en god idé. Juryen var enstemmig, forklarte Wideberg under utdelingen i Folkets Hus i Oslo i formiddag.