God tur til Paris!

- Én ting er å vinne et skirenn, en helt annen ting er å vinne over 30 000 andre deltakere. Wenche Foss var synlig imponert over 12 år gamle Ann Helens evner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KUNSTNERE: Wenche Foss overrakte vinnerpremien til 12 år gamle Ann Helen Johansen.

Ann Helen Johansen er dagens helt i klasse 7B ved Nyplass skole i Vest-Agder. Når hun om kort tid kommer hjem etter hektiske timer i Oslo har hun med gratistur til Paris til alle klassekameratene. Den 12 år gamle kunstneren vant Redd Barnas tegnekonkurranse i konkurranse med 30 000 andre unge håpefulle. Konkurransen er med på å markere 50-års jubileet til FN's menneskerettighetskonvensjon.

Barns rettigheter

Tema for konkurransen var barns rettigheter og barn i krig og på flukt. Ann Helen har malt jorda som en stor ballong, med barn fra hele verden i en kurv under, og med store hvite fredsduer rundt. Prisutdeler Wenche Foss var begeistret:

- Se for en fred bildet utstråler. Fargene er nydelige, ja jeg tror du har dette i genene. Mente Wenche som overrakte gratisturen til Disneyland i Paris til Ann Helen og hennes 18 klassekamerater.

- Bildet handler om barn som har det vondt, og at de kan slippe unna det vonde på jorda, forklarte den unge kunstneren alvorlig til Dagbladet :på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer