Godard stjal penger for å lage film

Jean-Luc Godard (76) innrømmer det - mange år senere.

Den franske regissøren Jean-Luc Godard (76) har innrømmet at han stjal penger for å finansiere filmer i et intervju med en tysk avis som ble publisert torsdag.

– Jeg hadde ikke noe valg. Eller i det minste virket det sånn på meg. Jeg stjal til og med penger fra min familie som jeg ga til Jacques Rivette til hans første film. Jeg rappet penger for å kunne se filmer og lage filmer, sa han til ukeavisa Die Zeit.

Godard vil lørdag få overrakt en ærespris i Berlin av det europeiske filmakademiet.

Han sa til Die Zeit at han hadde lite til overs for dagens regissører.

– De fleste regissører, og tre fjerdedeler av dem som vil motta priser i Berlin, løfter bare opp kameraet for å føle at de lever. De bruker det ikke til å se ting som du ikke kan se uten et kamera.

Rivettes spillefilmdebut «Paris Belongs to Us» hadde premiere i 1960, samme år som Godards «Breathless» ble vist første gang.

(NTB)

ET FILMLIV: Jean Luc Godard sammen med skuespilleren Cecile Camp som spilte i filmen hans «Eloge de L\'Amour» i mai 2001. Foto: REUTERS/SCANPIX
ET FILMLIV: Jean Luc Godard sammen med skuespilleren Cecile Camp som spilte i filmen hans «Eloge de L\'Amour» i mai 2001. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
STJAL FOR FILMEN:</B> Filmskaperen Jean Luc Godard avbildet i Cannes i 2001. Filmregissøren er kjent for å skape den franske bølgen.