Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Godbiter på Oslo-festival

Når Oslo Internasjonale Filmfestival går av stabelen mellom 14. og 23. november, skjer det med 135 visninger av et bredt spekter filmer. Festivalen kan bl.a. skilte med et scoop. «Alien: Resurrection» med Sigourney Weaver vises en uke før premieren i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fjerde «Alien»-filmen, som også har Winona Ryder i en hovedrolle, er en mye omtalt og av mange etterlengtet affære med Weaver som en kloning av den opprinnelige sersjant Ripley. Filmen er bare ett av flere eksempler på bredt anlagt film med forhåndpremierer på festivalen. Andre er Sylvester Stallones «Cop Land», Paul Schraders «Affliction» med Nick Nolte og «Trainspotting»-regissør Danny Boyles nyeste - «A Life Less Ordinary» med Ewan McGregor og Cameron Diaz .

Sistnevnte blir åpningsfilm om kvelden 14. november. Norske elskere av avdøde Federico Fellini har ikke fått sjansen til å se hans siste film før nå. «Månens stemme» har Roberto Benigni i hovedrollen. Også Marcello Mastroiannis siste, «Journey to the Beginning of the World», vises i løpet av festivalen, som inntar Soria Moria, Cinemateket, Klingenberg og Rockefeller i løpet av ti dager.

Det blir film fra Japan, Hongkong, Ungarn, Tyrkia, for å nevne noe. Du kan se Keanu Reeves , Tim Roth og Claudia Schiffer eller helt - for oss - ukjente skuespillere.

Og siden 1997 er et Che Guevara -år: Dokumentaren «El Che» regnes som den beste filmen om den kubanske geriljalederen, mens den chilenske «Football Stories» burde ha et universelt publikum.

Hele Norges coronakart