Gode adresser

BOK: Lange tapasmiddager, med myke, hvite asparges, salte chorizopølser, skarp manchegoost og ferske tigerreker. Det er magens våte drøm før en visitt til storbyer som Barcelona og Bilbao. Likevel ender feriekvelden altfor ofte med at familien dumper ned på plaststolene til den av de latinske kelnerne som fekter mest med menyen, mens magen kjemper seg gjennom et opptint fiskestykke druknet i olivenolje og chips. Inn kommer vår hjemlige mesterkokk Eivind Hellstrøm, kjøkkensjef på stjernerestauranten Bagatelle, bevæpnet med 35 års innsidekunnskap fra gourmetkokkenes egen verden. I boka «Gode adresser» gir Hellstrøm en grundig veiledning til de beste bistroene, triveligste tapasbarene og mest rikholdige restaurantene i over 30 europeiske byer. I likhet med ei god reisehåndbok gir også denne veiviseren en følelse av å være med forfatteren på tur, gjennom levende reportasjebilder og en overraskende stødig penn. Havner du på de harde plaststolene neste gang du er ute og reiser, er det derfor utelukkende din egen feil.