Gode busser

Hva sa den norske sykehusdirektøren Jan Vincents Johannessen da Willie Nelson røyka marihuana om bord i bandbussen? Gene Vincent ... unnskyld: Jan Vincents og Willie Nelson dro nylig på turné sammen.

- Jeg har ingen gode historier å fortelle, sier en nølende Jan Vincents Johannessen.

- Men jeg kan bekrefte at jeg var om bord et par dager.

Kontraster

Dagbladet klarer ikke å la være å se de voldsomme kontrastene: Direktøren for Radiumhospitalet, maleren, forfatteren og låtskriveren Jan Vincents Johannessen og marihuanaprofeten og countrylegenden på turné sammen.

- Willie Nelsons liberale syn på narkotika var vel interessant for en sykehusdirektør?

- Voksne folk får gjøre hva de vil. Jeg er en liberal mann. Sjøl røyker jeg ikke sigaretter engang. Men jeg tror ikke det var så mye av «de greiene der» på turen, sier han.

Berømt buss

Willie Nelson spilte selv hovedrollen i filmen fra det ville livet om bord i bandbussen. Tittelen var den samme som navnet på bussen, «Honeysuckle Rose». NRK har vist filmen flere ganger under tittelen «Køntrivogna».

- Hvordan kom du om bord?
- En venn av meg i USA ordnet det.

- Den sigarrøykende jøden, krimforfatteren og artisten Kinky Friedman?

- Nei, Kinky var på ranchen sin i Texas. Jeg traff ham i Oslo i fjor og vi snakket en del på telefonen mens jeg var i USA nå, sier Jan Vincents Johannessen. Kinky Friedman ga i fjor ut romanen «Road Kill» der det meste av handlingen var lagt til nettopp Nelsons bandbuss.

På veien igjen

Willie Nelson har vært tilstrekkelig nok ganger i Norge til å bli kalt norgesvenn. Den langhårede rednecken er nå ute med en ny plate, «Teatro», som nylig fikk terningkast fem i Dagbladet.

- Skal dere «On the road again»?
- Ja, neste år. Ring meg heller til våren. Kanskje jeg har noe spennende å fortelle da?