Gode gjenhør

Svensk-norsk festivalhøydepunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Et høydepunkt ved Oslo Jazzfestival 2002 var konserten i Kulturkirken Jakob med svensk-norske Parish - Bobo Stenson (piano), Fredrik Ljungkvist (saksofoner, klarinett), Mats Eilertsen (bass) og Thomas Strønen (trommer). Foran et publikum på 400 leverte veteranen Stenson og unglyden moderne, akustisk kammerjazz av beste merke, og heldigvis ble alt tatt opp.

KONSERT- OG CD-OPPLEVELSER

er ulike størrelser, men i dette tilfellet representerer ikke plata et skuffende, avglanset gjenhør i forhold til konsertminnet. Snarere tar den oss enda tettere på den kraftfulle, men følsomme kommunikasjonen i kvartetten, der alle fire medlemmene later til å ha funnet den perfekte balansen mellom solistisk og kollektivt anrettet spill. Sånt blir det liv og nerve av, og «Rica» er rik på den typen forløp som får deg til å holde pusten i spenning over hvor musikerne tar musikken rundt neste taktstrek. Ljungkvist (Atomic) er en sterk og uttrykksfull melodifører, Stenson det samme og dessuten en fascinerende klang- og harmonimaker med stort dynamisk register, og Eilertsen/Strønen oppviser så vel dansende kreativ uro som solid «timekeeping» i bunnen av lydbildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer