Gode gutter

Det er tre grunner til at første runde av «Den store klassefesten» ble et ganske hyggelig lag: 1. Nils Arne Eggen. 2. Frode Kyvåg. 3. Dan Børge Akerø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det svært pussige nostalgikonseptet, der to kjente nordmenn møter sine gamle klassekompiser i NRK-studio, fordrer folkekjære og folkelige hovedpersoner. Personer som er A-kjendiser, men som på ingen måte har fjernet seg fra grasrota. Opplegget forutsetter joviale, uhøytidelige, medievante mennesker klassekameratene - og det norske folk - virkelig har et forhold til. At Akerø sikret seg go'gutten Eggen og rampegutten Kyvåg til det første programmet, var smart. Og avgjørende. Festen ble ikke rasende festelig, men lun, litt rørete og litt rørende.

Flink fyr

Akerø gjorde NRK-comeback klokka 20.25 i går. Som 80-tallets norske talkshowkonge med «SenFredag» og «LørDan», representerte han noe helt nytt. Krølltoppen tok tv-folket med storm med sin frekke form, sin sterke, uvant profesjonelle scenesjarm, rungende latter og karakteristiske håndbevegelser.

I år 2000 er Akerø gammelt nytt. Men han kan det fortsatt. 80-talls-verten som nå har sluttet med oppbrettede ermer på dressjakka, loset gutta gjennom programmet med stil og sjarm. Dan Børge er superprofesjonell og stiller således i Hallvard Flatland-, Petter Nome- og Tande-P.-divisjon. Han er dessuten, heldigvis, ikke påtrengende koselig og intim. Dermed unngikk den første klassefesten å bli altfor svett hygge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer