Gode historier i fokus

- NRKs dramasjef vil at vi skal fokusere på det som er bra og all right, og ikke tenke så mye på alt som er dårlig og dumt.

ELSKER BORGEN: Jeg elsker «Borgen». Som fagperson er det en nytelse å se hvordan manusforfatterne taktfast pumper opp dramatiske situasjoner fra bisetninger og detaljer i sesong én til store overgripende hendelser som kan fylle en episode i sesong to.
ELSKER BORGEN: Jeg elsker «Borgen». Som fagperson er det en nytelse å se hvordan manusforfatterne taktfast pumper opp dramatiske situasjoner fra bisetninger og detaljer i sesong én til store overgripende hendelser som kan fylle en episode i sesong to. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-DRAMA: Full fart forover, skriver NRKs dramasjef i sitt innlegg i Dagbladet 20. mai. Han vil at vi skal fokusere på det som er bra og all right, og ikke tenke så mye på alt som er dårlig og dumt. Dessuten, sier han, er jo ikke HBO-seriene og «Borgen» og de så populære og kule som alle skal ha det til heller.

Uenig!

Jeg elsker «Borgen». Som fagperson er det en nytelse å se hvordan manusforfatterne taktfast pumper opp dramatiske situasjoner fra bisetninger og detaljer i sesong én til store overgripende hendelser som kan fylle en episode i sesong to.

Vakkert.

Og instruksen fra den tidligere DR-sjefen har vært klar: «Ut over at det skal være en god historie, skal det alltid være en overordnet historie av etiske og sosiale dimensjoner». Det er ikke til å misforstå. Han er totalt på bølgelengde med HBO-sjefene som nylig uttalte at: «Hovedspørsmålet er ikke hvor mange seere man tror noe vil få, men heller dette: ‘Is it an excellent story?’»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer