Gode kaizere

Moderne kaizere er selvfølgelig mot dødstraff. Denne uka har de engasjert seg for Amnesty, mottatt pris og underholdt Quart-folket.

Geir Zahl og Terje i Kaizers Orchestra er fornøyde med sine nye t-skjorter.

- De sitter jo passe tight, så dette blir både fashion og statement på en gang, sier Geir.

Kaizerne har tatt på seg Amnestys trøyer, i forbindelse med Amnestys nye SMS-aksjon mot dødsstraff i USA.

- Disse korsene symboliserer de 26 fangene som sitter på amerikanske dødsceller, for lovbrudd de begikk før fylte 18 år.

- Det finnes så mange gode formål man kan støtte, men Amnesty har noen klart definerte saker som det er veldig lett å sympatisere med, sier Terje.

- Den måten USA tar seg til rette på, både i eget land og rundt om i verden er uakseptabel, sier de to.

Men de populære musikerene har ikke meldt seg inn i Amnesty enda.

- Jeg har alltid hatt det så travelt når de folka har stoppet meg på Karl Johan. Men jeg gjør det nok nå, sier Geir.

De to er godt fornøyd med konserten de gjorde på Idrettsplassen i går.

- Det var helt kanon! Det eneste minuset var at vi fikk litt kort spilletid. Vi er vant til å spille lenger, og det er ofte mot slutten det tar mest av, sier Terje.

Dagen før konserten mottok Jan Ove Ottesen og Geir Zahl TONOS låtskriver-utmerkelse EDVARD-prisen på 40 000 kroner for plata «Ompa Til Du Dør,» i konkurranse med St. Thomas, Stockhaus, William Hut og Haakon.

- Kjempegøy! Først var vi nominert med bare én låt, Dr. Mowinkel, og det følte vi var litt feil, for vi er jo ikke noe singelband. Men så gjorde de det om og nominerte hele plata istedet. Og den begrunnelsen som sto på plaketten føltes veldig riktig, sier Zahl.

Kaizers Orchestra oppfordrer Dagbladets lesere til å sende inn en SMS med ordene Stopp Drapet, til nummer 1960. Da signerer du automatisk et opprop mot dødsstraff, som blir sendt til Det Hvite Hus.

FORNØYDE:<B> Geir Zahl (t.v) og Terje Vinterstø er fornøyde med gårsdagens konsert på Quart. Det var Dagbladet også, som trillet terning fem.<brFoto: MARTA BREEN