DEBATT

Debatt: Aleneforeldres økonomi

Gode mødre er ikke ofre

Regjeringen tar vekk friheten vår som om det skulle være en luksus vi ikke har rett til.

ENSLIG MOR: - Den friheten regjeringen ønsker koster friheten min og framtida jeg kan planlegge sammen med datteren min, skriver kronikkforfatteren. Foto: Sverre Aurstad
ENSLIG MOR: - Den friheten regjeringen ønsker koster friheten min og framtida jeg kan planlegge sammen med datteren min, skriver kronikkforfatteren. Foto: Sverre Aurstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har vært alenemamma i ett år og fire måneder. I løpet av denne tiden har jeg forstått hvordan regjeringens politikk i et rasende tempo fjerner handlefriheten og velferdsgodene til utsatte grupper. Nå skjønner jeg at den friheten de ønsker koster friheten min og framtida jeg kan planlegge sammen med datteren min.

Jeg hadde vært midlertidig ansatt i et firma i nærmere to år da jeg ble gravid. Det var ikke planlagt. Jeg hadde en kjæreste, men forholdet tok slutt. Da jeg bestemte at jeg skulle bli mamma, visste jeg at jeg skulle gjøre det alene.

Ettersom fødselen nærmet seg, forsto jeg at jeg ikke bare skulle bli mamma. Jeg skulle også bli arbeidsledig. Det var ikke mulig å klore seg fast til arbeidsplassen min så lenge som jeg trengte for å få bedre rettigheter. Jeg skulle føde et barn. Jeg var ferdig. Å miste jobben var en stor kjærlighetssorg. Nå skulle jeg få ansvaret for et liv og samtidig miste min egen økonomi og en stor del av menneskene jeg var glad i. Regjeringen vår har lagt til rette for større bruk av midlertidig ansatte i abeidslivet. Det store antallet mødre som mister fotfeste i arbeidsmarkedet på grunn av graviditet er likevel et ikke-tema. Er det fordi vi ikke har et språk for det? Hva skal vi med et begrep som «diskriminert» hvis det ikke kan favne de mest utsatte?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer