Gode nordmenn løper ikke sakte

Derfor er det løpefest i Gøteborg, og ikke i Oslo om to uker.

To løpere hadde kledd seg ut som en gris i Göteborgsvarvet 21. mai tidligere i år. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Scanpix
To løpere hadde kledd seg ut som en gris i Göteborgsvarvet 21. mai tidligere i år. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LØPEFEST. Ordet har for meg stått som en ren påstand, en arrangørklisjé. Noen av oss liker å møtes for felles kroppspine med nummer på brystet, men særlig festlig er det ikke.

Men dette var før jeg debuterte i Göteborgsvarvet - verdens største halvmaraton, Sveriges største livearrangement. I år med ny rekord - 43541 deltakere. Hvorav noen måtte sees for å tros.

To stykker løp tandem inni en teltlignende grisedrakt. To andre rev av seg sponsortrøyene rett etter start og løp videre som rosa politikonstabler med tyllskjørt. Heja ballettpolisen! Her var en rosa panter, en svær bie, en fyr i fatso-drakt, en eldre herre i bar overkropp med blomsterkrans om hodet, en jente utkledt som gitar, en mann med gitar, og et helt «Band on the Run» som spilte mens de sprang. Alle hadde en ting til felles: De hadde ikke hastverk.

MEDBRAKT MUSIKK var forøvrig unødvendig. 30-40 band, orkestre og DJs sørget for stimulerende rytmer langs hele ruta. 21 kilometers gateløp føltes like mye som karneval, festival og syttende mai. 200 000 - to hundre tusen! - gøteborgere heiet som gale på massemosjonismen hverdagshelter, selv vi som startet i siste pulje, to og en halv time etter eliten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer