DEBATT

Høyere utdanning:

Gode nyheter pakket i vage formuleringer

Studenter i Norge kan glede seg over bedre rettssikkerhet på eksamen, men ikke alt er helt rosenrødt – enda.

VAGE FORMULERINGER: Hvor viktig er egentlig klagerett på muntlig eksamen for de borgerlige partiene når studentene blir kasteball mellom formuleringer som «vurdere» og «se på ordninger», skriver artikkelforfatteren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VAGE FORMULERINGER: Hvor viktig er egentlig klagerett på muntlig eksamen for de borgerlige partiene når studentene blir kasteball mellom formuleringer som «vurdere» og «se på ordninger», skriver artikkelforfatteren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Gode nyheter først: Endelig skal studentene få oppfølgingen de trenger for å komme seg helskinnet gjennom en bachelorgrad. Dette sørger opposisjonen for, og følger nå opp lovnader fra tidligere: En trinnvis innføring av faglig mentorordning.

Ordningen går ut på at en faglig ansatt skal følge studentene gjennom studiene, helt til ferdig grad. Fra før av har Universitetet i Bergen blitt tildelt ansvar for å komme med en utredning av ordningen, og nå ligger det an til at alle studenter skal få tilgang på dette tilbudet. Det er gode nyheter for studentene som flere år på rad oppgir de er minst fornøyd med veiledning på sine studier. Vi tror denne ordningen vil bidra til økt studiekvalitet, og være viktig i arbeidet for å redusere frafallet i høyere utdanning.

Hvert år gjennomfører omtrent 270 000 studenter eksamen ved norske universiteter og høgskoler. Som regel skriver de i timevis med penn og papir, gammeldags nok, men de har likevel mulighet til å klage på karakteren. Muntlig eksamen, derimot, kan ikke påklages. Det finnes nemlig ikke mulighet til å etterprøve prestasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer