DEBATT

Debatt: Metoo - ett år etter

Gode råd til deg som vil lykkes på sjekkearenaen etter #metoo

Jo, det er fortsatt lov å flørte!

SJEKKESTRATEGI: Det er fortsatt «lov» å hoie på damer og sikle etter menn på gata, men du kan ikke forvente at de blir fra seg av begeistring.

Hvis du vil komme noen vei, bør du kanskje vurdere en annen strategi, skriver Anja Sletteland og Hannah Helseth. De har skrevet boka «Det jeg skulle sagt. Håndbok mot seksuell trakassering». Foto: Privat
SJEKKESTRATEGI: Det er fortsatt «lov» å hoie på damer og sikle etter menn på gata, men du kan ikke forvente at de blir fra seg av begeistring. Hvis du vil komme noen vei, bør du kanskje vurdere en annen strategi, skriver Anja Sletteland og Hannah Helseth. De har skrevet boka «Det jeg skulle sagt. Håndbok mot seksuell trakassering». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

#Metoo fyller ett år. For mange har det vært et år med befriende utlufting av seksuelt maktmisbruk, mens andre sitter igjen med et gnagende spørsmål om hvordan kjønnslivet skal gå videre.

Siden vi forrige uke ga ut boka «Det jeg skulle sagt – en håndbok mot seksuell trakassering», har vi blitt stilt spørsmålet «er det ikke lov å flørte lenger?» en god del ganger. Spørsmålet fortjener et svar. Hvorfor skulle et oppgjør med dårlig oppførsel gjøre livet kjedeligere for oss alle? Flørting er veldig fint i seg selv, og kan føre til noe enda bedre.

Men flørting har lite til felles med seksuell trakassering. Når du trakasserer noen, pådytter du dem din vilje. Når du flørter, kommer du med en invitasjon. Målet er å fange noens interesse, få dem til å velge deg. Velge å ta imot din oppmerksomhet, besvare den med sin. Det er fortsatt «lov» å hoie på damer og sikle etter menn på gata, men du kan ikke forvente at de blir fra seg av begeistring.

Hvis du faktisk vil komme noen vei, bør du kanskje vurdere en annen sjekkestrategi.

For det er én ting flørting har til felles med seksuell trakassering: Det er mottakerens opplevelse som avgjør hvilken effekt det har. Noe som gjør seksuell trakassering komplisert, er at noe som føles helt topp i én sammenheng, kan føles skikkelig ubehagelig i en annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer