Gode rariteter

Endelig en samling med singelspor fra Lambchop. «Tools In The Dryer» er melankolikerne på sitt beste og mest kuriøse og obskure.

CD: Albumet med a- og b-sider på singler, livespor, alternative versjoner og remikser ble gitt ut i 2001, men er først nå tilgjengelig i Norge. Og her er det mye å bite i for fansen. Det betyr også at dette definitivt ikke er plata du begynner med om du bare har hørt om gruppa - av plateselskapet omtalt som «Nashville's most fucked-up country band». Det er en god beskrivelse på det musikalske kollektivet med 10-15 medlemmer, ledet av eksentrikeren Kurt Wagner, som kan kalle seg norgesvenner etter strålende kritikker og flere norgesbesøk.

Samlingen med i alt 16 spor åpner med den lystige «Nine» fra 1993, en usannsynlig Lambchop-låt i Pavement-land med frisk popkoring og småsur sang. Derfra bærer det rett over i de mer representative singelkuttene «Whitey», «Cigaretiquette» og «Prissy» (signert Vic Chesnutt) - alle singelspor fra 1996 med gruppa slik vi er vant til å høre dem.

Zero 7s vellykte gospelsoulremiks av «Up With People» fra fantastiske «Nixon» (2001), Doppelgangers elektronika/dance-remiks av Curtis Mayfields «Give Me Your Love», soullåta «Love TKO» og den lett skrudde «Moody Fucker» er også låter som gjør denne fascinerende samlingen uunnværlig for fansen. At det blant de 16 kuttene også dukker opp tre håpløse hjemmeopptak fra 1987, da bandet kalte seg Posterchild, får passere på sjarmkvoten. De er begge spilt inn på et soverom og er så dårlige at de blir en morsom dokumentasjon.

Innercoveret forteller om de enkelte låtene. Dermed skulle du være fullstendig oppdatert på dette rare soulbandet fra countryhovedstaden.