Gode sidespor

Steve Earle har stort sett lagd ei plate i året siden han «kom ut av gettoen», hans egen beskrivelse av åra med dop. «Sidetracks» er ikke overskuddsmateriale, men hovedsakelig låter spilt inn i andre sammenhenger - i tillegg til outtakes og et livespor. For ved siden av å produsere egne og andres plater sammen med Ray Kennedy (under psevdonymet the twangtrust), har Earle spilt med andre artister og bidratt på flere soundtrack.

Filmmusikk

Disse låtene har vært spredd rundt, så for fansen er det flott å få dem samlet. Og sidespor eller ikke, her er «Some Dreams» fra filmen «The Rookie», «Open Your Window» fra «Gi det videre» og «Me And The Eagle» fra «Hestehviskeren» - alle tre typiske Earle-låter. «Johnny Too Bad» er tøff reggae med V-roys, vokalgruppa RNT og C. Fax, Kurt Cobains «Breed» er en punka bonuslåt fra den japanske versjonen av «Transcendental Blues» (!), «Time Has Come Today» er en duett med Sheryl Crow og stemmen til Abbie Hoffmann og «Ellis Unit One» fra filmen «Dead Man Walking» er med i en utvidet versjon med gamlegutta i Fairfield Four som kor - kanskje aleine verdt prisen.

Videre er «Willin'» en bluegrassversjon av Lowell Georges klassiker, mens «My Back Pages» ganske riktig er signert Bob Dylan. Og så videre.

Gå bakover!

Earle selv skriver oppklarende liner-notes, og selv om plata også har et par spor du strengt tatt klarer deg uten, er det bare å løpe til butikken om en ukes tid. Men dette bør ikke være den første Earle-skiva du kjøper. Begynn med «Guitar Town» (1986), hopp til den akustiske comebackplata «Train A Comin'» (1995) og jobb deg framover!