SUKSESSHISTORIE: Stian Haraldsen har skrevet håndballjentenes historie, fra de siste 30 åra. Her fra VM i Danmark i fjor. Foto: BJØRN LANGSEM
SUKSESSHISTORIE: Stian Haraldsen har skrevet håndballjentenes historie, fra de siste 30 åra. Her fra VM i Danmark i fjor. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

«Gode som gull» er klassisk romjulslesning for håndballfansen

En friksjonsfri suksesshistorie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Norsk langrennssport ligger nede med sprukket leppe og brukket rygg. Hva passer vel da bedre enn en vitaminpille av en coffe table-bok om en av våre andre nasjonalskatter innen idrett: Det norske kvinnelandslaget i håndball.

Stian Haraldsen, tidligere journalist i Dagbladet, har levert en friksjonsfri og ukomplisert historie om den eventyrlige reisen landslaget har gjort de siste 30 årene.

Boka starter med laget som tok sin første mesterskapsmedalje i 1986, anført av hissigproppen Svein-Tore Jacobsen. Og kulminerer selvsagt med OL-bronsen i Rio.

Selvfølgeligheter

På veien får vi historien om et lag der samholdet står sterkt, konflikter løses, og de unike norske verdiene gir oss et konkurransefortrinn i forhold til de andre. Tidligere utøvere lirer av seg selvfølgeligheter. Som når Norge overraskende gruser Russland i OL-finalen i Bejing, og Kristine Lunde-Borgersen konkluderer med at «De spiller for andre ting enn å ha det gøy. Vi spiller for oss selv, vi spiller ikke for penger.» Eller når tidligere kaptein Marit Malm Frafjord siteres to ganger i boka på: «De kampene vi taper, er ofte dem vi lærer aller mest av». Man kan få en tåre i øyet av mindre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn