Godfot-dikt

Trenerlegenden Nils Arne Eggen strør om seg med litterære sitater både i og utenfor garderoben. Bli med på kåringen av folkets 100 norske yndlingsdikt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Gi oss yndlingsdiktet ditt!

TRONDHEIM (Dagbladet): Godfot-teoriens far har mange ganger brukt poetiske virkemidler i sin lange karriere som fotballtrener. Han er i det hele tatt på godfot med lyrikken.

-  Jo, jeg har sitert dikt til spillerne i garderoben, men ikke hele dikt, sier den tidligere Rosenborg-treneren, nå konsulent og sjuende far i Rosenborg-brakka.

-  Assosiasjonskraften i diktet har alltid et budskap, vet du. De fleste postulater i Rosenborg vil du finne igjen i litteraturen, og en god del av dem i lyrikken, sier Eggen.

I GARDEROBEN har han brukt sitater som har betydning for situasjonen: diktlinjer med nytteverdi for fotballspillerne.

-  Det kunne være når vi var ute i Europa at jeg sa «undrer seg hva han får å se over de høie fjelle» . Det er prosalyrikk, det altså, det er Bjørnson. Og vi har andre fraser som «hvem teller vel de tapte slag på seierens dag» . Det er jo Bjørnson det også, sier Eggen.

-  Det må være ting som spillerne assosierer noe med. Det var ikke noe koketteri, altså, men for eksempel for å få føttene ned på jorda, så er det viktig å være klar over at «Med seir fra Moskva til Cartagena. Han dør dog ensom på St. Helena» . Det finnes jo et vrimmel av sånne sitater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer