Godgamling og superkvinne i badet

Trippeljubileum feires med koselig gammelmannssang og fremadstormende ungkvinneroman. Odd Børretzen og Zadie Smith er gjester hos Anne Grosvold i Bokbadet Spesial.

Bokklubben Nye Bøker er 25 år gammel, Rockefeller fyller 15 og Bokbadet 10. Dermed er det duket for felles femtiårsjubileum og lansering av Bokbadet spesial, nytt av året. Og det innebærer at konsertdelen kommer mer i fokus. Og i kveld er det vår alles humorbestefar Odd Børretzen med makker Lars Martin Myhre som står for musiseringen.

Men litteraturen settes fremdeles i høysetet. Denne kvelden er det britiske Zadie Smith som blir intervjuet. Med sine knappe 25 år har hun internasjonal suksess med sin friske debutroman «Hvite tenner». Boken er priset og kritikerrost i England, og er en fargerik beskrivelse fra et fargerikt London av en fargerik forfatterinne. Med komplimenter fra Salman Rushdie, og som medforfatter til Nick Hornbys nye novellesamling «Speaking with the angel», blir hun allerede sett på som mer enn lovende.

Zadie Smith er i vinden den korte tiden hun er i landet. Hun stiller opp på litteratursidene til Dagbladet.no klokka 14 i dag. I kveld snakker hun ut på Rockefeller. Og i morgen diskuteres debutboka hennes på P2s «Ordfront».

Du kan lese mer om Zadie Smith på hjemmesidene til De norske Bokklubbene.