DEBATT

Godhetstyranniet skal mette ni milliarder

Kjetil Rolness setter dessverre tenna i baken på postbudet.

STØTTER STORDALEN:  Vi slutter oss til EAT fordi vi deler Stordalens visjon om å brødfø ni milliarder mennesker i 2050 - og samtidig ta vare på kloden, skriver Norsk Landbrukssamvirke. Foto: Samfoto
STØTTER STORDALEN: Vi slutter oss til EAT fordi vi deler Stordalens visjon om å brødfø ni milliarder mennesker i 2050 - og samtidig ta vare på kloden, skriver Norsk Landbrukssamvirke. Foto: Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness kritiserer «Godhetstyranniet» som støtter Gunhild Stordalens EAT-forum i Dagbladet. Tyrannen i Rolness? historie er et uhellig triumvirat av kjendiser, politikere og næringsliv. I Landbrukssamvirke bryr vi oss lite om kjendisfakter og jåleri. Men vi ønsker å støtte initiativ som arbeider for å løse de store oppgavene.

I Norge er 200.000 mennesker helt eller delvis avhengig av inntekten til en bonde og nesten halvparten av matindustrien er eid av samvirkebonden. Rolness overser dessverre muligheten for at vi lar oss involvere, engasjere og inspirere av Stordalen når han påpeker at Nationen har utpekt EAT som landbrukets drømmepartner.

Økt interesse for mat og bærekraft er en global megatrend. Økt interesse for mat gjør at vi blir utfordret av et mer krevende storsamfunn. Vi ønsker å besvare trenden med mer debatt og innsyn i landbruket og matindustrien, fordi vi tror vi kan bidra til å løse de store oppgavene.

Klimakrisen treffer oss hardere og raskere enn hva noen kunne ane. Samtidig som klimaendringene rammer verdens matproduksjon, vokser verdens befolkning raskere enn noensinne. Åtte hundre millioner mennesker går sultne til sengs og det er de svakeste blant de fattigste som rammes hardest. Innen 2050 må vi øke matproduksjonen med 70 prosent om ingen skal sulte. Når flere mennesker etterspør mer mat betyr det at jorda og landbruket stiger i verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer