Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Godt år for platekjedene

Overskudd til tross for utbredt nedlasting.

(Dagbladet.no): De tradisjonelle platesjappene hadde et svært godt år i fjor, til tross for konkurranse fra lovlige aktører på onlinemarkedet og fra fildelere.

Tall Aftenposten har hentet inn viser at både Platekompaniet og Free Record Shop oppnådde gode resultater i fjor.

Lite overskudd

Free Record Shop tjener penger for første gang på flere år. Ifølge Aftenposten har kjedens omsetning vokst år for år, men fjorårets regnskap viser også et lite overskudd på 52 000 kroner etter at alle regninger er betalt. Tallene for 2004 viste derimot et underskudd på 22 millioner, mot et tilsvarende negativt resultat på 28 millioner kroner året før.

- Suksessen skyldes nok miksen av vårt produkt - at vi både satser på musikk, dvd og spill, sier Magne Gryvill, økonomisjef i Free Record Shop, til Dagbladet.no.

Kjeden har tilsynelatende ikke latt seg påvirke av et sviktende platesalg.

- Vi sitter nok med en generell følelse av at nedgangen i platesalget kanskje ikke er så stort som dere i mediene ofte framstiller det som, sier han.

Få utgivelser

SUKSESSEN FORTSETTER: Platekompaniet vokser fortsatt, og fjoråret ga også et positivt resultat for Free Record Shop. FOTO: TORE BERGSAKER
SUKSESSEN FORTSETTER: Platekompaniet vokser fortsatt, og fjoråret ga også et positivt resultat for Free Record Shop. FOTO: TORE BERGSAKER Vis mer

I tillegg var Free Record Shop ferdig med en større restrukturering da fjoråret startet.

- Vi har fått faste kostnader under kontroll. Men at vi har et bevisst forhold til produktsortimentet tror jeg er den viktigste årsaken til suksessen.

Det gode resultatet er imidlertid småpenger i forhold til konkurrenten Platekompaniet, som ifølge Aftenposten opplevde en omsetningsøkning på 474 millioner kroner i fjor. De har også et overskudd på nær 24 millioner kroner.

Det er imidlertid knyttet stor spenning til resultatene for første halvår i år, da plateåret så langt har inneholdt færre titler enn tidligere.

- Jeg kommenterer ikke tall for inneværende regnskapsår, sier Gryvill til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media