Godt foredlet norsk-americana på plate

Anmeldelse: Stillfaren solodebut fra Paul Henriksen.

SOLODEBUT: Paul Henriksen har ruget på sangene sine i ti år, og nå er solodebuten ute.  
SOLODEBUT: Paul Henriksen har ruget på sangene sine i ti år, og nå er solodebuten ute.   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke lenge siden Robert Skarsbakk overbeviste med debuten «Like Everything is OK», og her er låtskriver/vokalist/gitarist Paul Henriksens stillfarende soloalbum. Det er høysesong for voksne, norske herrer i americana-landskapet!

Ti år

Sangene til Henriksen har vokst fram gjennom ti år, og er godt foredlet i studio av produsent og gitarist Rune Berg (The Margarets) - med hjelp fra glimrende musikere som Asbjørn Ribe (piano/B3), Geir Sundstøl (gitar/pedal steel) og Marie Tveiten (hardingfele/fele/kor).

Jordnære tekster

Særlig sistnevnte gir en fin dybde til sangene. Men det er de behagelige melodiene, de jordnære tekstene og den lune stemmen til Henriksen som bærer plata.

«Time To Grow Wings» er defor rein vellyd for deg som liker americana. Enkeltlåter er allerede blitt spilt på flere utenlandske radiostasjoner.

Townes og Bob

«Six Foot Two» er en ode til Townes Van Zandt, og avsluttende «She's From The North Country», med Henriksen alene, kan høres som en hyllest til Bob Dylan - og ikke bare fordi tittelen er ganske nært opp til hans «Girl from The North Country». Begge er naturlige forbilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer