Godt krydret

Etter åtte studioalbum har Red Hot Chili Peppers bestemt seg for å gjøre et forsøk på å skrive seg inn musikkhistorien med et minneverdig livealbum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Musikkpurister har alltid hatt et vanskelig forhold til RHCP, ikke minst fordi de i stor grad har skylda for at funken møtte punken. Krydderbandet har mer enn noe annet kommersielt band i sin samtid uhemmet blandet sjangrer og brutt gitte musikalske grenser. Hvem husker vel ikke for eksempel innføringen av «funking på bass» i rockemoten etter «Give It Away».

Frekke kommentarer

Store artister fra Elvis og MC5 til Led Zeppelin og AC/DC har alle laget minneverdige livealbum. Og - enten du liker RHCP eller ikke (jeg tilhører den siste gruppa), så har bandet mestret å lage en liveplate som sparker deg rett inn på konsertarenaen i løpet av få sekunder.

Alle de rette ingrediensene er her: Trommer og bass er akkurat litt for høye, sånn som de alltid er på konsert, frekke kommentarer hagler fra scenen, og jubelbruset mellom låtene gir et skikkelig sug i magen. Du kan regelrett føle sola steike, svetten sile, og lukten av festival.

Særpreg

Anthony Kiedis & co har samlet alle sine største hits på denne plata, men framfører dem med et særpreg slik at du får valuta for penga. Verdt å merke seg er også en morsom versjon av diskodronningen Donna Summers «I Feel Love» framført i falsett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer