Godt krydret

Etter åtte studioalbum har Red Hot Chili Peppers bestemt seg for å gjøre et forsøk på å skrive seg inn musikkhistorien med et minneverdig livealbum.

CD: Musikkpurister har alltid hatt et vanskelig forhold til RHCP, ikke minst fordi de i stor grad har skylda for at funken møtte punken. Krydderbandet har mer enn noe annet kommersielt band i sin samtid uhemmet blandet sjangrer og brutt gitte musikalske grenser. Hvem husker vel ikke for eksempel innføringen av «funking på bass» i rockemoten etter «Give It Away».

Frekke kommentarer

Store artister fra Elvis og MC5 til Led Zeppelin og AC/DC har alle laget minneverdige livealbum. Og - enten du liker RHCP eller ikke (jeg tilhører den siste gruppa), så har bandet mestret å lage en liveplate som sparker deg rett inn på konsertarenaen i løpet av få sekunder.

Alle de rette ingrediensene er her: Trommer og bass er akkurat litt for høye, sånn som de alltid er på konsert, frekke kommentarer hagler fra scenen, og jubelbruset mellom låtene gir et skikkelig sug i magen. Du kan regelrett føle sola steike, svetten sile, og lukten av festival.

Særpreg

Anthony Kiedis & co har samlet alle sine største hits på denne plata, men framfører dem med et særpreg slik at du får valuta for penga. Verdt å merke seg er også en morsom versjon av diskodronningen Donna Summers «I Feel Love» framført i falsett.

LUKTEN AV FESTIVAL: Red Hot Chili Peppers har mestret å lage en liveplate som sparker deg rett inn på konsertarenaen i løpet av få sekunder, mener vår anmelder.