DEBATT

Godt kvelertak på feil strupe

Verken vold eller rusmisbruk dør med utelivsnæringen. Kun utelivsnæringen.

RINGER IKKE POLITIET: Som DJ og arrangør, har jeg i det siste sittet i møter med desperate daglige ledere, bookere og andre ansatte ved klubbene (...)  hvor det ble sagt at vaktene pleier å sende farlige, voldelige og berusede personer ut på gata – uten å ringe politiet. skriver Danby Choi. Foto: Agnete Brun
RINGER IKKE POLITIET: Som DJ og arrangør, har jeg i det siste sittet i møter med desperate daglige ledere, bookere og andre ansatte ved klubbene (...)  hvor det ble sagt at vaktene pleier å sende farlige, voldelige og berusede personer ut på gata – uten å ringe politiet. skriver Danby Choi. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Les saken: Blå har fått tre måneder

Oslopolitiet ønsker å redusere problemene tilknyttet utelivet, og det skjer med drastiske endringer for hele byens kulturliv.

Bare i 2016 har utestedene, særlig de som spiller hip hop rundt Youngstorget, blitt stengt ned, en etter en. Først det nye Ginger, så det mangfoldige Fisk & Vilt og nå også kanskje den 20 år gamle kulturinstitusjonen Blå. Næringsetaten viser til såkalte omfattende rapporter som beskriver store ordensproblemer ved utestedene.

Men verken Ginger, Fisk & Vilt eller Blå har utøvd vold. De har heller ei nesebor å fylle med narkotika. Det er de enkelte gjestene.

Nettopp disse gjestene må vi med gjennomtenkte tiltak forebygge og redusere, og det finnes mange måter å gjøre det på. Å stenge klubbene, virker for meg som den dårligste av dem.

Som DJ og arrangør, har jeg i det siste sittet i møter med desperate daglige ledere, bookere og andre ansatte ved klubbene.

Sist gang, handlet møtet for det meste om de gjentatte tilsynsbesøkene gjort av politiet, hvor det ble sagt at vaktene pleier å sende farlige, voldelige og berusede personer ut på gata – uten å ringe politiet. Fordi en slik tilkalling vil koste deres arbeidssted en anmerkning, som etter få gjentatte hendelser vil føre til samme skjebne som Ginger, Fisk & Vilt og Blå: Stenging på grunn av ordensproblemer ved utestedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer