LEDER

Godt nytt for Norge

Det er få tegn til at folk flest er preget av den frykt og det sinne som påberopes av politikere som Sylvi Listhaug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Flere nordmenn er blitt skeptiske til innvandring og flyktninger. Og nesten halvparten av oss mener integreringen fungerer dårlig. Det fremgår av meningsmåling som er utført av Ipsos MMI for Aftenposten. Målingen ble tatt opp i februar i år, og gjenspeiler holdningsendringer det siste året. Det betyr at målingen fanger opp folks reaksjoner på den drastiske økningen i antall flyktninger og innvandrere. I 2015 søkte 31 145 personer om asyl i Norge, ifølge UDI. Av disse oppga 10 536 at de kom fra Syria. I dag er antall asylsøkere sterkt redusert.

Målingens hovedtendens er ikke til å ta feil av. Færre enn før mener innvandring er bra for Norge. Samtidig er det få tegn til at folk flest er preget av den frykt eller det sinnet som er påberopt av politikere som Sylvi Listhaug eller en undergangsprofet som Hege Storhaug. Fremdeles mener 45 prosent av befolkningen at innvandring er meget bra eller ganske bra for Norge. Det samtidig har andelen som mener innvandring verken er bra eller dårlig økt med fire prosentpoeng til 35 prosent. Den hardeste gruppa av innvandringsmotstandere øker, men fra et meget lavt nivå. Ti prosent mener innvandring er ganske dårlig for Norge, mens åtte prosent mener det er meget dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer