Godt og mytebekreftende om Turboneger

Underholdende, men snill biografi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forhåndsomtalen av Håkon Moslets autoriserte Turboneger-biografi har kretset tungt rundt bandets forhold til narkotiske stoffer. Det, og vokalist Hans-Erik Dyvik Husbys vennskap med – skrekk og gru! – et Hells Angels-medlem. Slik blir det når det skal selges bøker (og aviser) i Norge.

Men til å være en biografi om et forholdsvis utagerende rock’n’roll-band, inneholder ikke Moslets bok spesielt mye verken av narkotikabruk eller andre pikante «avsløringer».

Vi får den allerede velkjente historien om Husbys heroinavhengighet, skildret på en fin og lite spekulativ måte som gjør leseren oppriktig glad i bamsen fra Lofoten. Vi får historien om hvordan en gjeng relativt uskyldige fyllebøtter havner på kokainkjøret på turné i Spania, noe som eskalerer til et alvorlig rusproblem for bandets ubestridte lederskikkelse, Thomas Seltzer.

Mørk skildring

Stort mer sensasjonsstoff er det ikke i boka om det eneste norske rockebandet med tilnærmet global kultstatus. Den periodevis ganske mørke skildringen byr på møkkete turnéliv, fyll, vold, uappetittlig oppførsel, tilfeldig sex, kummerlige garderober og livsfarlige turnébiler, blodslit, maktspill og tunge personkonflikter mellom sterke og til dels ganske forstyrrede personligheter. Men har man lest noen bandbiografier, vet man at det stort sett er dette de dreier seg om. It’s only rock’n’roll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer