Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Godt plott

En overveiende positiv Bruce Willis-action.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: En ny actionfilm med Bruce Willis høres kanskje ut som en gedigen déjà vu-opplevelse, men «Hostage» er faktisk verdt kinobilletten. Selvsagt har filmen de faste Bruce-ingrediensene som steinansikt, tøffe tak og voldsomme eksplosjoner, men mest av alt har den et ordentlig plott som holder vann.

Akkurat det skyldes nok mye at «Hostage» bygger på en roman av Robert Crais, en på alle måter solid og skikkelig thrillerforfatter. Ut av hans gisseldrama har regissør Florent Emilio Siri skapt en stram og ganske intens actionthriller, hvor det man tror er opplagte situasjoner ikke er det likevel.

Bruce spiller den erfarne politimannen Jeff Talley, med fortid som forhandler i gisselsaker i LA. Etter en krise har han gjenoppstått som politisjef på et langt fredeligere sted, men én dag smeller det. Tre uberegnelige ungdommer har brutt seg inn i en avsidesliggende luksusvilla og tatt far og to barn som gisler. Saken eskalerer fra første stund, når en politikvinne blir skutt, og snart er det full utrykning med politibiler og -helikoptre, med ambulanser og brannbiler, og politisjef Talley må gi fra seg kommandoen til krefter utenfra.

Dramaet utvikler seg på flere plan - filmen følger Talley, naturligvis, men vi er også inne i huset med de to barna og de tre gisseltakerne. I tillegg byr plottet på nok overraskelser til å holde handlingen gående nesten helt til avslutningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!