Du leser nå Dagbladet Pluss

Godt sett fra nettets nett

«Kommentarfeltet» byr på gjenkjennelig humor om internetts parallelle virkeligheter.

TEMPERAMENTSFULLT VIRKELIGHETSKONSENTAT: Marianne Meløy og Trygve Brøske har samarbeidet om «Kommentarfeltet». Foto: Ole E. Andersen, Trondheim Kammermusikkfestival
TEMPERAMENTSFULLT VIRKELIGHETSKONSENTAT: Marianne Meløy og Trygve Brøske har samarbeidet om «Kommentarfeltet». Foto: Ole E. Andersen, Trondheim KammermusikkfestivalVis mer

KAMMEROPERA: Kommentarfeltskribenter og operasangere har en ting felles: For å bli hørt går de til ytterligheter i sine uttrykk.

I «Kommentarfeltet», en offline opera om onlinetilgangens feller, utnyttes ytterpunktene både i sang og skrift.

Digital dumskap

Utgangspunktet er mangelen på digital dømmekraft, i dens ulike former: Det selvtilfredse skrytet. De bitre utbruddene, både de villede og de villedede.

Skjellsordene og personangrepene, de rasistiske harangene. De ubegrunnede påstandene. Den poserte - og den oppdiktede - ekspertautoriteten.

De ukontrollerbare digresjonene. Den overdrevne forventningen om å bli sett, forstått og likt. Det lett misforståtte og det påstått misforståtte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.