Godt tenkt

En god historie som aldri kommer til overflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Fiolinen» er filmatiseringen av en latinamerikansk legende, og handler om den gamle mannen Don Plautarco (Ãngel Tavira), som ved hjelp av fiolinen og eselet lurer og står opp imot det undertrykkende militærregimet. Handlingen utspilles på den mexicanske landsbygda, og filmen åpner med en voldsom torturscene der militærmakten forsøker å kartlegge geriljastyrkens våpenlagre. Så skifter scenen og vi møter filmens hovedpersoner: tre gatemusikanter, en far, hans sønn og hans bestefar. Snart forstår vi at faren er en sentral geriljaleder, og at bestefaren er djervere enn den krokete ryggen skulle tilsi.

Skuespillerne består i all hovedsak av amatører og filmen er skrudd sammen med minimalt budsjett – det synes. Samtidig legges det aldri skjul på at det er historien som er viktig, der regissøren blant annet har valgt å filme i svart-hvitt, for med det å gi den et tidløst, nærmest dokumentarisk preg.

Og jeg ser intensjonene hans, der filmskaperen på et poetisk vis forsøker å beskrive den svake manns kamp mot overmakten og den arme, gamle ridders kamp for å beskytte sin familie. Men skal man berømme hensikten og se bort ifra resultatet? Jeg syns ikke det. Og «Fiolinen» blir dessverre mer uutholdelig kjedelig enn rørende. Lange tagninger avløses av middelmådig felespill. Legenden burde forblitt nettopp det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer