Godt Verktøy er hele jobben

Tool leverte oppskriftsmessig varene, og det er alt vi trenger fra en av metalhistoriens virkelige størrelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Amerikanske Tool har turnert tilnærmet konstant siden mai i fjor, og undertegnede var litt spent på hva slikt kunne bety for et band hvis perfeksjonisme etter hvert må regnes som ekstremsport. Men ingen fare. Maynard James Keenans eksistensielle patos, de massive riffveggene og det kontante kompet viste ingen materialtretthet på Øya i går kveld.

Vokalist Keenan møtte publikum med en scenepersonlighet som må karakteriseres som folkesky, og resten av gjengen tok ikke av de heller: Gitarist Adam Jones til høyre, bassist Justin Chancellor til venstre og bakerst en svaiende Keenan sammen med trommeguden Danny Carey. Og det var helt greit. Estetikerne Tool valgte heller de sedvanlig smått syke videoene og lasere som visuell ramme rundt den ruvende alternative livssyns-metalen.

Musikalsk leverte kvartetten alt fra det Tool-tunge (altså veldig tungt) og imponerende taktskifter til progfeiring, beksvarte stemninger, intelligent riffing og god melodisk sans.

For Tool har aldri gjort det enkelt for folk uten at det så ut til å påvirke øyapublikummet nevneverdig i går. Blodfansen tar uansett bandets merkelapp «tenkende manns metal» bokstavelig og vet at alle de andre tar feil. Og da Tools musikalske multiverktøy skrudde, hamret og sagde det ene høydepunktet etter det andre inn i oss andre, så vet vi at fansen faktisk har helt rett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer