Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Godteri i bokform

Rike på assosiasjoner og med sprelske tegninger treffer Berte-bøkene de yngste leserne på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av våre desidert mest erfarne forfattere har slått seg sammen med debutanten Tina Soli på illustrasjonssiden, og sammen presenterer de en bokserie som er et fyrverkeri av farger og humør for de aller minste bokvennene. Det handler om Berte i full aksjon i nære og hjemmekjente omgivelser. I den ene boka får vi lese om alt som kan skje når to bestevenner går på tur hjemme i leiligheten. I den andre er det godnattritualene som tar de forunderligste vendinger.

Tor Åge Bringsværd har vunnet mange små med bl.a. Karsten og Petra-bøkene, uhyre treffsikre som de er for 4- 5-åringene. Den nye serien om Berte er mer leken i formen, både i tekst og tegning.

De er fantasifulle, mer poetiske enn prosaiske og bruker assosiasjonen som den drivende kraft - til stor glede for den yngste målgruppa. Fargebruken er usedvanlig sprek, raus med både rosa og lilla og andre knallfarger, helt på kanten til det glorete, og med en energisk utstråling. Streken er naiv og nonchalant. Både det naive og fargene kan minne om Lucy Cousins internasjonale suksess Molly-bøkene.

Tor Åge Bringsværd har uttalt at han elsker å skrive for barn. Det merkes på bøkene om Berte, som er godteri i bokform for 2- 3-åringene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!