Go'Eggen på topp

Noen har kanskje begynt å kjøpe julegaver. Nils Arne Eggens bok «Godfoten», som nok vil ligge under mang en gran julaften, har rykket opp fra fjerde til første plass på bestselgerlista for november.

Men rett skal være rett. Det er nok ikke bare jula som har skylda for førsteplassen. Eggen er en av disse tilsynelatende ordinære gubbene som ved nærmere og lengre bekjentskap (ikke personlig) vokser seg til en stor, trygg og klok mann. Hva han utretter for Rosenborg sier mye, men ikke alt. Eggen har mange baner å spille på. Og det gjør han. På en sympatisk og tilforlatelig måte, uten fiksfaks og jåleri, har han etter hvert blitt Go'Eggen.

  • Bortsett fra klassikeren «Hvem Hva Hvor 2000», representerer nykommerne på lista denne måneden tyngre, seriøs litteratur. Jon Magnus' personlige og gripende fortelling i «Veien til Karlsvogna» kom rett inn på en sjetteplass. Anders Hegers Mykle-biografi og Erik Solheims selvbiografi har begge fått enorme presseoppslag og blir nok også typiske julegaver i år.
  • At etablerte Dag Solstad kom rett inn på lista med sin roman «T. Singer», er heller ikke en stor overraskelse.