Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Golden Globe til Sissel

Sissel Kyrkjebøs amerikanske eventyr fortsetter i ekspressfart. Den norske sangfuglen har vært med på å dra i land Golden Globe-prisen for beste filmmusikk med «Titanic».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag våknet Sissel opp til nyheten om at hun toppet den viktige amerikanske Billboard-listen med filmmusikken fra «Titanic». Sent søndag kveld ble det kunngjort fra Los Angeles at samme musikk også er årets vinner av Golden Globe-prisen for beste filmmusikk. Sissel synger bakgrunnsmusikken på sju av låtene på filmalbumet.

CDen fra «Titanic» har allerede solgt mer enn en og en halv millioner eksemplarer i USA. Plateselskapet regner med å selge cirka fem millioner av albumet på verdensbasis.

Nytt album

Sissel Kyrkjebø var i går på vei fra New York til Philadelphia. Der skal hun spille inn sitt nye soloalbum - som har vært bebudet lenge. I månedene fremover skal hun pendle mellom lille Ingrid og ektemannen Eddie Skoller i København og studio i Philadelphia. Hemmelighetskremmeriet er foreløpig stort rundt det nye albumet. Sissels manager Arne Svare vil ikke røpe hvilken sjanger hun velger denne gangen.

God PR

Timingen for Sissels USA-fremstøt kunne ikke vært mer perfekt: Før helgen fløy hun til USA for å være med på lanseringen av et annet filmalbum, «The Long Journey Home», samtidig som hun inntok Billboard-lista med «Titanic». Dermed var hun sikret massiv eksponering i New York, der hun sang på en stjernespekket PR-samling for «The Long Journey Home».

Sissel skal etter planen gi ut en CD-singel sammen med Celine Dion, som også synger på «Titanic». Men det er foreløpig uklart når CDen er på plass i butikkene.

Oscar-stalltips

Golden Globe-prisene regnes som sikre stalltips på hvem som får den den gjeveste filmprisen av alle, selve Oscar-prisen. Men Sissel og resten av teamet bak «Titanic»-suksessen må smøre seg med tålmodighet til Oscar-nominasjonene kunngjøres i mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!