Golden Globe til Sissel

Sissel Kyrkjebøs amerikanske eventyr fortsetter i ekspressfart. Den norske sangfuglen har vært med på å dra i land Golden Globe-prisen for beste filmmusikk med «Titanic».

Torsdag våknet Sissel opp til nyheten om at hun toppet den viktige amerikanske Billboard-listen med filmmusikken fra «Titanic». Sent søndag kveld ble det kunngjort fra Los Angeles at samme musikk også er årets vinner av Golden Globe-prisen for beste filmmusikk. Sissel synger bakgrunnsmusikken på sju av låtene på filmalbumet.

CDen fra «Titanic» har allerede solgt mer enn en og en halv millioner eksemplarer i USA. Plateselskapet regner med å selge cirka fem millioner av albumet på verdensbasis.

Nytt album

Sissel Kyrkjebø var i går på vei fra New York til Philadelphia. Der skal hun spille inn sitt nye soloalbum - som har vært bebudet lenge. I månedene fremover skal hun pendle mellom lille Ingrid og ektemannen Eddie Skoller i København og studio i Philadelphia. Hemmelighetskremmeriet er foreløpig stort rundt det nye albumet. Sissels manager Arne Svare vil ikke røpe hvilken sjanger hun velger denne gangen.

God PR

Timingen for Sissels USA-fremstøt kunne ikke vært mer perfekt: Før helgen fløy hun til USA for å være med på lanseringen av et annet filmalbum, «The Long Journey Home», samtidig som hun inntok Billboard-lista med «Titanic». Dermed var hun sikret massiv eksponering i New York, der hun sang på en stjernespekket PR-samling for «The Long Journey Home».

Sissel skal etter planen gi ut en CD-singel sammen med Celine Dion, som også synger på «Titanic». Men det er foreløpig uklart når CDen er på plass i butikkene.

Oscar-stalltips

Golden Globe-prisene regnes som sikre stalltips på hvem som får den den gjeveste filmprisen av alle, selve Oscar-prisen. Men Sissel og resten av teamet bak «Titanic»-suksessen må smøre seg med tålmodighet til Oscar-nominasjonene kunngjøres i mars.