FÅR TOPPJOBB: Andy Serkis (han i dressen) har gjort stor karriere som motion capture-skuespiller etter rollen som Gollum i Peter Jacksons Tolkien-filmer. Her er han på norgesbesøk i forbindelse med premieren på «Ringenes Herre: Atter en Konge» i 2003. FOTO: PROMO
FÅR TOPPJOBB: Andy Serkis (han i dressen) har gjort stor karriere som motion capture-skuespiller etter rollen som Gollum i Peter Jacksons Tolkien-filmer. Her er han på norgesbesøk i forbindelse med premieren på «Ringenes Herre: Atter en Konge» i 2003. FOTO: PROMOVis mer

Gollum skal regissere mørk versjon av «Jungelboken»

Hollywood-studioer slåss om å komme først.

(Filtermagasin.no): Andy Serkis' bidrag til nyere filmhistorie har fram til nå først og fremst handlet om hans vanvittige innsats som motion capture-skuespiller.

Blant annet ga han stemme og liv til Gollum i «Ringenes herre»- og «Hobbiten»-filmene, han hadde tittelrollen i «King Kong» og spilte sjimpansen Caesar i «Rise of the Planet of the Apes».

Og nå kommer trolig erfaringen med dataanimerte dyrefigurer godt med. Warner har nemlig hyret inn engelskmannen til å regissere den kommende storfilmen «Jungelboken», melder The Hollywood Reporter.

Kappløp mellom studioer Valget av Serkis er på papiret noe overraskende, da han ikke har regissert noen film tidligere - samtidig kjenner han Warner-systemet og effektselskapet Weta Digital godt etter å ha jobbet på mange av deres største blockbustere.

Spillefilmversjonen av «Jungelboken» har vært under utvikling i mange år allerede, og Serkis overtar jobben etter Alejandro Gonzalez Inarritu («Babel»), som trakk seg i fjor.

Trolig vil studioet ønske å få storfilmen ut relativt fort, da også Disney har en «Jungelboken»-film på trappene.

Disneys «Jungelboken»-versjon har Jon Favreau i registolen, og i forrige uke ble det bekreftet at Idris Elba skal gi stemme til Shere Khan. Men mens Disney har en forpliktelse til å lage en relativt bred familiefilm, ønsker Warner visstnok å lage en noe skumlere film rettet mot litt mer modne kinogjengere.

Mye på kino framover Rudyard Kiplings novellesamling «Jungelboken» kom ut i 1894, og vernetiden for verket er utløpt - det betyr at hvem som helst kan lage film av originalmaterialet.

Warner har satt Callie Kloves, datter av «Harry Potter»-manusforfatter Steve Kloves, til å lage manus.

Serkis' arbeider kan for øvrig oppleves på kino flere ganger dette året. Han hjalp til med motion capture-jobbing på Gareth Edwards' kommende «Godzilla», og til sommeren gjentar han rollen som Caesar i «Dawn of the Planet of the Apes».

I desember skal han også vise seg som Gollum for foreløpig siste gang i «Hobbiten: Fram og tilbake igjen». Peter Jackson har dessuten gjort briten til second unit-regissør på trilogien.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter