Gollum til Oslo i dag

I dag kommer Aragorn, kong Theoden og Gollum til Oslo til førpremieren av «Atter en konge».

- Ja, jeg kan bekrefte at Aragorn, Theoden og Gollum kommer, sier presseansvarlig Charlotte Bohwin i filmselskapet SF Norge til Dagbladet.no.

De heter egentlig Viggo Mortensen, Bernard Hill og Andy Serkis. Sistnevnte har det minst kjente filmstjerne-ansiktet. Det er Serkis som har gitt Gollum den heslige stemmen, som han visstnok fikk ideen til av å høre på katter som kaster opp hårballer. Selve Gollum-figuren er laget i 3D.

Med seg har de tre skuespillerne med seg filmens co-produsent Rick Porras.

Kommer i ettermiddag

De tre skal kaste glans over den aller første visningen av «Atter en konge» i Norge. Gallaforestillingen starter 19.30 i kveld, og selve filmen snurres fra 20.00.

Men før den tid skal både fans og presse få god tid til å snakke med de tre skuespillerne som kommer til Oslo på hemmelig tidspunt i dag.

- De har ikke kommet til landet enda, men de kommer i ettermiddag opplyser Boheim. Hun vil ikke opplyse om hvor de store stjernene skal bo. Grand Hotel på Karl Johan er vanligvis stedet der folk i det formatet blir innkvartert når de kommer til byen.

Tar seg god tid

Førpremieren i Oslo Spektrum har plass til hele 5000 mennesker, dette blir dermed den største visningen av en Ringenes Herre-film i hele verden. De tre prominente kommer til Oslo for å kaste glans over forestillingen og for å hilse på fansen.

- Fansen kan møte dem mellom 18.30 og 19.00. Da skal de gå på den røde løperen som blir lagt ut mellom Oslo Spektrum og Plaza. Her kommer de til å ta seg god tid til å snakke med fansen, sier Bohwim.

Filmen vises i dag to dager før verdenspremieren. Det er SF Norge og Amnesty International som står bak Spektrum-forestillingen med knalldyre billetter til rundt 500 kroner. Forestillingen er utsolgt.

VIGGO PÅ PLASS:</B> Aragorn, spilt av danske Viggo Mortensen, skal også kaste glans over dagens forestilling.
KONGEN KOMMER:</B> Kong Theoden spilt av Bernard Hill ankommer Oslo i ettermiddag.
<B>GOLLUM:</B> Et dataanimert, nærmest schizofren hobbitlignende vesen som ble ødelagt av ringens makt. I dag er Golum også i Oslo.
<B>HES STEMME:</B> Andy Serkis er mannen som har Gollums stemme i «Atter en konge». I dag kommer han til Oslo.