- Goodbye America

Her spiller a-ha «Take On Me» for siste gang på amerikansk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LOS ANGELES (Dagbladet): Med to fullsatte kvelder på konsertstedet Club Nokia i Los Angeles satte a-ha punktum for sin aktive musikkarriere i USA.

«Ending On a High Note» er a-has avskjedsturne og det var en viss vemod og spore blant fansen kvelden før Norges nasjonaldag.

- Jeg har ventet i 20 år på at a-ha skal komme hit å spille og når de endelig kommer tilbake så er det avskjedskonserten, sier Jeff Alexander som stilte på konserten med hjemmelaget a-ha-skjorte.

NORSKE KJENDISER: Pia Haraldsen og Simen Stålnacke sørget for litt norsk glamour i VIP-loungen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN.
NORSKE KJENDISER: Pia Haraldsen og Simen Stålnacke sørget for litt norsk glamour i VIP-loungen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer

- Jeg er glad dere endelig kom tilbake, men nå slutter dere jo. Takk skal dere ha, sier Alexander og smiler.

Over grensaKanadiske Lan Benson har vært fan av det norske bandet i 25 år, men hadde ikke sett a-ha før forrige ukes konsert i New York. Søndag hadde hun nok en gang tatt turen over grensen og i tillegg dratt med seg ektemannen.

Dette spilte de:

«The Bandstand»
«Foot Of The Mountain»
«Analogue»
«Forever Not Yours»
«Minor Earth Major Sky»
«Summer Moved On»
«Move to Memphis»
«The Blood That Moves The Body»
«Stay On These Roads»
«The Living Daylights»
«Scoundrel Days»
«The Swing Of Things»
«And You Tell Me»
«Early Morning»
«We're Looking for the Whales»
«Manhattan Skyline»
«I've Been Losing You»
«Cry Wolf»

Ekstranummer:

«Hunting High And Low»
«The Sun Always Shines On TV»

«Take On Me»

- Dette er den siste konserten i Amerika og jeg er litt trist fro dette er den siste gangen jeg kommer til å se dem. Jeg elsker dere, sier Benson på gebrokken norsk.

Utenfor Club Nokia møter vi Arlene Rocabado som akkurat har handlet en a-ha-skjorte og gleder seg til endelig å få se sine helter igjen. Hun forteller at hun som 16-åring så a-ha for første gang og har fulgt bandet tett siden.

FAN 1: Lan Brenson har fulgt a-ha gjennom USA på deres siste turne i landet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN.
FAN 1: Lan Brenson har fulgt a-ha gjennom USA på deres siste turne i landet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer

- Jeg har ventet og ventet på at de skal komme tilbake. Jeg er universets største a-ha-fan, sier Rocabado som var med å starte en egen fanklubb i LA med det mål og få bandet tilbake.

- Vi elsker a-ha i LA, sier Rocabado.

FAN 2: a-ha sto for Arlene Rocabados første konsertopplevelse i LA og siden har hun vært fan av bandet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN.
FAN 2: a-ha sto for Arlene Rocabados første konsertopplevelse i LA og siden har hun vært fan av bandet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer

Norske kjendiserPia Haraldsen og Simen Stålnacke fra Moods of Norway representerte de norske kjendisene som var til stede. a-ha stilte forøvrigpå scenen i spesialdesignet antrekk fra de norske motedesignerne.

Haraldsen hadde også fått med seg dagen før og kunne bekrefte at Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar så bra ut i sine nye klær.

FAN 3: Jeff Alexander stilte med hjemmelaget merchandise. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN.
FAN 3: Jeff Alexander stilte med hjemmelaget merchandise. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer

- I går spilte de mange bra låter. Jeg liker spesielt «The Sun Always Shines On TV», sier Haraldsen til Dagbladet. Pia Haraldsen er på ferie og skal feire 17. mai i Los Angeles.

Allsanga-ha gikk på scenen i LA uten oppvarmingsband. Da de spilte i New York forrige uke, var Sondre Lerche med og dro i gang publikum. I LA var det rett på sak. Og bandet ble godt mottatt. Fra første stund hørtes stemmer som med vekslende hell sang med til Harkets krevende vokal.

KØ: Mange ville ha a-ha-skjorte både før og etter konserten. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
KØ: Mange ville ha a-ha-skjorte både før og etter konserten. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Men det var først på James Bond-soundtracket «The Living Daylight», at allsangen runget for første gang. Konserten som helhet var en baklengs tur gjennom a-has karriere og som selvfølgelig endte med bandets største hit; «Take On Me».

- Det var en drøm som ble oppfylt når jeg fikk høre a-ha spille «Take On Me», sier Michelle Baker rett etter at a-ha hadde spilt sin siste konsert på det amerikanske kontinentet.

Les intervjuet med Morten, Mags og Pål i Dagbladet på tirsdag.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer