«SEARCHWIKI»: Google lanserer en ny variant av søkemotoren der du får innflytelse over treffene.
«SEARCHWIKI»: Google lanserer en ny variant av søkemotoren der du får innflytelse over treffene.Vis mer

Google blir personlig

DU bestemmer treffene.

(Dagbladet.no): Google er verdens suverent største søkemotor, og selskapet har åpenbart forstått at nøkkelen til videre suksess er stadig utvikling.

«SearchWiki» er Googles nyeste innspill til søkemotoren. Verktøyet gir deg som bruker muligheten til å sortere treffene du får når du for eksempel søker opp Dagbladet.

Fremtidens søkemotor
- Har du hatt lyst til å flytte søkeresultater oppover? Eller kanskje du har hatt lyst å legge til noe som ikke dukker opp. Eller hva med å kommentere siden du fant, om den var nyttig eller ikke?

Skal vi tro Googles presseskriv om saken er brukerinvolvering framtiden for søkemotorer. Med enkle grep kan du gå inn og redigere et hvilken som helst søk, fjerne de dårlige sidene og skrive dine egne kommentarer på sider du liker og vil besøke igjen.

Dette er en helt personlig funksjon, dine endringer vil på ingen måte endre andres resultater, og du må være logget inn på din Google-konto for å bruke «SearchWiki».

Variert respons
Responsene på Googles nyeste innspill er varierte, Wikipedias grunder Jimmy Wales lanserte sin «Wikia Search» for snart et år siden, så nytt og banebrytende er ikke Google på dette feltet.

Guardians teknologikommentator, Bobbie Johnson, greier ikke helt å gjøre seg opp en mening.

Han mener at det kan bli vel mye jobb for brukerne, og at det nesten er litt synd at ingen andre får ta lærdom av de forskjellige endringene som blir gjort.


Google sin nye tjeneste, SearchWiki, er foreløpig bare tilgjengelig i den engelske utgaven.