DØMT: Google og administrerende direktør Eric Schmidt har anket dommen for ærekrenkelse av en privatperson. Foto:  AFP PHOTO
DØMT: Google og administrerende direktør Eric Schmidt har anket dommen for ærekrenkelse av en privatperson. Foto: AFP PHOTOVis mer

Google dømt for ærekrenkelse

Koblet person til «voldtekt» og «satanist».

||| (Dagbladet): En fransk domstol har dømt Google og administrerende direktør Eric Schmidt for ærekrenkelser på grunn av sin «forslags-funksjon», melder AFP ifølge Huffington Post.

Google-funksjonen kommer med forslag når du skriver inn ord, noe som førte til feilaktige koblinger for en privatperson.

Ved å skrive inn navnet på personen kom Google med forslagene «voldtektsmann» og «satanist».

Saksøkeren har tidligere blitt dømt for «corruption of a minor», en forbrytelse som blant annet kan innebære barneprostitusjon.

Hadde anket Men personen, som føler seg krenket av Google, hadde anket denne dommen og dommen var ikke rettskraftig.

Den franske domstolen konkluderte tidligere denne måneden med at Google hadde krenket mannens ære ved å koble navnet til disse ordene, og dømte nettgiganten til å betale symbolske én euro.

Google må også treffe tiltak for at dette ikke skulle gjenta seg.

Google på sin side har anket dommen, fordi funksjonen kun reflekterer de vanligste ordene tidligere brukt i forbindelse med det man skriver inn, og at det ikke var Google selv som kom med disse forslagene.