FIASKO: Samarbeidsverktøyet Google Wave var feil produkt til feil tid - eller kanskje bare forut for sin tid? Nå legger Google ned satsingen.
FIASKO: Samarbeidsverktøyet Google Wave var feil produkt til feil tid - eller kanskje bare forut for sin tid? Nå legger Google ned satsingen.Vis mer

Google dropper Wave

Fordi ingen skjønte hva det skal brukes til?

||| Ikke alt Google tar i blir til gull. Er det noen som  husker Google Video? Betalingsløsningen Google Checkout? Nettsamfunnet Orkut?

Nå kan Google Wave, samarbeidsverktøyet ingen helt fant ut hva de skulle bruke til, føyes til på lista over selskapets mindre vellykkede satsinger.

I en bloggpost skriver Google at Wave ikke har fått den oppslutningen blant brukerne man hadde håpet på, og at selskapet avslutter utviklingen av produktet som frittstående tjeneste.

Til tross for avanserte muligheter for sanntids samarbeid på dokumenter, og deling av en rekke typer informasjon i et nettleserbasert grensesnitt, tok det aldri av for Wave. Selv ikke en morsom demonstrasjonsvideo som brukte elementer fra Tarantino-filmen «Pulp Fiction», kunne overbevise massene om at dette var et produkt de trengte.

Er du blant dem som har gjort store prosjekter i Wave? Google forsikrer at selskapet jobber med å utvikle verktøy som lar deg løfte fruktene av ditt arbeid ut av det havarerte produktet.